Nekvalifikuotiems pedagogams nedarbas negresia

Vis dar neturintys pedagoginės kvalifikacijos mokytojai iš užimamų pareigų šiemet greičiausiai nebus atleisti.

Apie tai, jog nuo 2007 metų rugsėjo pedagoginės-psichologinės kvalifikacijos neturintys mokytojai nebegalės dirbti mokyklose, buvo informuota prieš trejus metus. Remiantis šiuo reikalavimu, šalies mokyklų vadovams šiemet būtų tekę atleisti šimtus pedagogų.

Tačiau įspėjimai apie atleidimą iš užimamų pareigų jiems greičiausiai nebus įteikti. Praėjusią savaitę Vyriausybė pritarė Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) siūlymui atidėti įstatyminės nuostatos įgyvendinimo terminą. Siūloma šios nuostatos įgyvendinimo data – 2009 metų rugpjūčio 31 diena.

Anot ŠMM Pedagogų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo skyriaus vadovo Mindaugo Briedžio, šiuo metu šalies mokyklose trūksta apie 1 500 pedagogų. O atleidus dar apie tūkstantį reikiamos kvalifikacijos neturinčių mokytojų vargiai pavyktų užtikrinti ugdymo kokybę.

Termino pratęsimas būtų paskutinė galimybė minimalių kvalifikacijos reikalavimų neatitinkantiems mokytojams, kadangi ilgiau nuolaidžiauti ministerija nelinkusi.

„Kvalifikacijai įgyti buvo skirta pakankamai laiko. Be to, studijos mokytojams dalinai finansuojamos. Dar kartą atidėti termino neplanuojame, juk pedagogai – ne maži vaikai”, – aiškino M. Briedis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

1 atsiliepimas į "Nekvalifikuotiems pedagogams nedarbas negresia"

  1. Neo

    Puiki zinia. O siaip ministerija turetu persvarstyti nesamoninga istatyma. Mokykloje isdirbi 8 metus, sugebi apsiginti aukstesne kvalifikacine kategorija, ir pasirodo neturi diplome irasyto vieno zodelio, kad esi baiges pedagogines studijas netenki teises dirbti. Tai kazin kas geriau, ar 8 metai praktinio darbo, ar 1 metai sausos teorijos? O siaip kad ir pratese dviem metams, tikrai nesiruosiu studijuoti. Jei manes nereikes mokykloje, rasiu kitur darba, kad ir privaciame sektoriuje, kur tokiu kvailu istatymu nesilaikoma.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.