Įkandamos stovyklos – sausakimšos

Tik dabar susirūpinusiems prasmingu savo atžalų poilsiu vasarą klaipėdiečiams teks skaudžiai nusivilti – patekti į artimiausias ir kaina nesikandžiojančias stovyklas maža vilties.

Bene pigiausią vaikų poilsį pajūryje siūlančioje „Žilvičio” stovykloje vietų seniai nebėra. Stovykla ištaiginga baze pasigirti negali, todėl ir kainos čia, anot direktoriaus Broniaus Kalvaičio, nėra įžūlios – už 10 dienų poilsį tereiks pakloti apie pusketvirto šimto litų.

Per vasarą „Žilvityje” gali pailsėti net 2 000 vaikų, tačiau norinčiųjų, pastebi B. Kalvaitis, yra kone dukart daugiau.

„Anšlagas prasidėjo iškart po Naujųjų metų. Ir dabar tėvai ramybės neduoda, reikalauja užrašyti atsarginiame sąraše. Užsirašau, gaila vaikų, nors ir žinau, kad nė iš tolo visų nepriimsim”, – guodėsi stovyklos vadovas.

Kiek geresnė situacija „Pasakos” bei „Raganės” stovyklose. Anot VšĮ „Vaikų poilsis” vadybininkės Reginos Mužščinskienės, poilsiui rugpjūčio mėnesį „Raganėje” dar yra apie 100 vietų, o „Pasakos” stovykloje keliasdešimt laisvų vietų yra visose pamainose.

Poilsis čia kiek brangesnis – 450 litų už 10 dienų, o pridėjus atvykstančiųjų iš kitų miestų kelionės išlaidas, papildomą mokestį už ekskursijas, išeina nemaža suma, kuri, pasak R. Mužščinskienės, įkandama ne visiems.

„Tėvai skambina, rezervuoja vietas, tačiau didelio ažiotažo nėra. Tie, kurie išgali, mieliau vaikus išleidžia į užsienį – kainų skirtumas nedidelis”, – sakė pokalbininkė.

Tai, kad stovyklos užsienyje netrukus taps rimtomis konkurentėmis vietinėms, prognozuoja ir UAB „Kelionių akademija” pardavimų vadybininkė Raminta Šetikaitė. Anot jos, kol kas jų populiarumui koją kiša vaikų amžiaus apribojimai, o kainų skirtumas iš tiesų esąs nedidelis.

Pavyzdžiui, pailsėti Čekijoje ar Slovakijoje galima vos už 1 000 litų, todėl stovyklos šiose šalyse kaip mat būna išpirktos. Tuo metu „Aušros” stovyklavietėje Šventojoje organizuojama kūrybiškumo stovykla, kainuojanti per 600 litų, tokio dėmesio, anot R. Šetikaitės, nesulaukia.

„Besikreipiančiuosius domina vaikų poilsis prie jūros, tačiau čia – prastesnės gyvenimo sąlygos, mažiau komforto”, – aiškino pokalbininkė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.