Apeliacinis teismas atmetė buvusį Švedijos konsulą nužudžiusių vyrų skundus

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė skundus dėl Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžio, kuriuo Turkijos kurdai Ibrahim Esen ir Yilmaz Kaya buvo nuteisti už buvusio Švedijos garbės konsulo nužudymą.

I. Esen kalės 15, o Y. Kaya – 12 su puse metų ir turės atlyginti buvusio garbės konsulo našlei beveik 118 tūkst. litų žalą.

Apeliacinis teismas konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas priėmė teisėtą ir pagrįstą nuosprendį, o nuteistiesiems skirtos bausmės nėra per griežtos.

Buvęs Švedijos garbės konsulas buvo itin žiauriai nužudytas 2005 m. pradžioje siekiant pagrobti mokėjimo kortelę, manant, kad joje buvo pusė milijono eurų. Neradę kortelės, nuteistieji pagrobė 600 JAV dolerių, du auksinius žiedus, mobilųjį telefoną ir laikrodį. Ekspertizė patvirtino, kad buvęs Švedijos garbės konsulas ir verslininkas iš pradžių buvo nužudytas, o po to sudegintas.

Abu nuteistieji su pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu nesutiko ir jį skundė. I. Esen teigė, kad teismas nepagrįstai pripažino jį kaltu remdamasis jį apkalbėjusių asmenų parodymais. Jis reikalavo šią bylą perduoti iš naujo nagrinėti pirmosios instancijos teismui.

Kitas nuteistasis Y. Kaya kaltu prisipažino, tačiau manė, kad jam skirta per griežta bausmė ir prašė ją švelninti. Jo teigimu, padaryti nusikaltimą jį įkalbėjo I. Esen.

I. Esen atlikta psichiatrinė ekspertizė nustatė, jog jis yra ir buvo psichiškai sveikas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.