Strutienos skerdiena gabenta nesilaikant veterinarijos sanitarijos reikalavimų

Kelyje Vilnius-Druskininkai atliekant transporto priemonių, vežančių maisto produktus, patikrinimus, Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kartu su Vilniaus teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnais aptiko strutienos skerdienos, kuri buvo gabenta nesilaikant veterinarijos sanitarijos reikalavimų.

Pareigūnams patikrinus Alytaus raj. veikiančios bendrovės „Remona” transporto priemonę nustatyta, kad ja netinkamomis sąlygomis pervežami 333 kg strutienos skerdienos ir subproduktų.

„Mėsos gaminiai, skirti tiesiogiai vartoti žmonėms, neatskirti nuo skerdienos, neapsaugoti nuo aplinkos taršos: skerdiena neįpakuota, sudėta ant nešvarių krovininės dalies grindų, nepažymėta sveikumo ženklu. Be to, strutienos skerdiena transportuota aplinkos temperatūroje (+ 8 °C), kartu buvo vežami atvėsinti (0 +6 °C) ir sušaldyti (-12 °C) maisto produktai”, – apie nustatytus pažeidimus komentavo Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Saulius Surginevičius.

Sąskaitose faktūrose lydinčiose krovinį nurodyta, kad ši produkcija buvo gabenama į Naujosios Vilnios pagrindinę mokyklą, Lukiškių tardymo izoliatorių – kalėjimą, UAB viešbutį „Lietuva”, UAB „Krivlinas”, Marcinkevičiaus IĮ.

Patikrinus 26 transporto priemones, trečdalyje jų nustatyti įvairūs maisto produktų vežimo pažeidimai. Anot S. Surginevičiaus, tikrinant Čežo Zachoževskio įmonei priklausantį automobilį rastos dėžės su produktais be ženklinimo etikečių, o ženklinimo rekvizitai nurodyti tik sąskaitoje-faktūroje, UAB „Sanitex” transporto priemonėje vežamos kriaušės ir bulvės, mėsos konservai ir alkoholiniai gėrimai buvo sudėti neatskirti vieni nuo kitų. Patikrinimų medžiaga apie nustatytus pažeidimus perduota atitinkamoms teritorinėmis valstybinėms maisto ir veterinarijos tarnybomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Strutienos skerdiena gabenta nesilaikant veterinarijos sanitarijos reikalavimų"

  1. kleckas

    Aš tik nesupratau, kam ta strutiena mokykloje ir kalejime?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.