LKL čempionatas: vilniečiai išplėšė sunkią pergalę

Vilniaus „Lietuvos rytas” per Lietuvos krepšinio lygos finalo serijos antrąsias rungtynes namie po pratęsimo 80:75 įveikė Kauno „Žalgirį” ir išlygino serijos rezultatą (1:1)

Lietuvos krepšinio gerbėjai pagaliau sulaukė rimtos dviejų geriausių šalies krepšinio klubų dvikovos. Per visas ankstesnes šio sezono „Lietuvos ryto” ir „Žalgirio” rungtynes viena kuri ekipa tvirtai nugalėdavo kitą.

„Žalgirio” snaiperiai nepataikė baudų

Prasidėjus antrosioms Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynėms taip pat neatrodė, jog užvirs atkakli kova. „Lietuvos ryto” žaidėjai nuo pirmųjų minučių perėmė iniciatyvą į savo rankas ir ją išlaikė iki antrojo ketvirčio pabaigos. Tiesa, antras kėlinys išsiskyrė nerezultatyviu žaidimu, daugybe abiejų komandų klaidų, ir prieš didžiąją pertrauką vilniečiai pirmavo jau tik 4 taškais (30:26).

Po pertraukos užvirė tikroji kova. Abiejų komandų žaidėjai įnirtingai kovojo ir su kamuoliu nenorėjo skirtis net po teisėjų švilpukų. Keletą kartų nesmarkiai susistumdyta. Trečią kėlinį „Lietuvos ryto” krepšininkams pavyko įgyti dviženklį pranašumą (38:28, 41:30, 43:33), bet žalgiriečiai taikliais tolimais metimais iki trečio kėlinio pabaigos ją ištirpdė (47:47).

Ketvirtą kėlinį sėkmingiau pradėjo „Žalgiris” ir kėliniui įpusėjus jau pirmavo 5 taškais (57:52). Atrodė, jog kauniečiai tvirtai perėmė iniciatyvą ir jau nebepaleis pergalės iš savo rankų. Tuomet „Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius į aikštę išmetė savo slaptąjį ginklą – Tomą Delininkaitį. Per ketvirto kėlinio paskutines 5 min. jis vienas pelnė 10 taškų ir net suteikė vilniečiams galimybę išplėšti pergalę. Deja, 17 sek. paskutiniam antpuoliui turėję „Lietuvos ryto” krepšininkai palankios progos pelnyti taškų taip ir nesusikūrė.

Pratęsimą „Žalgiris” pradėjo taikliu tritaškiu, bet vilniečiai, vėl daugiausia T.Delinikaičio pastangomis, spurtavo 11:2 ir susikrovė lemiamą 6 taškų persvarą (73:62). Galima teigti, jog mačo baigtį per likusias porą minučių nulėmė baudų metimai. „Žalgirio” snaiperiai Marchelo Machado ir Marko Popovičius iš 4 bandymų nepataikė nė karto, o vilniečių legionierius Kareemas Rushas, taip pat metęs 4 baudas, nesuklydo nė karto.

Per paskutinę pratęsimo minutę stebuklo vos nesukūrė kauniečių įžaidėjas DeJuanas Colinsas. Jis iš labai toli pataikė du tritaškius ir sušvelnino savo komandos atsilikimą iki 2 taškų (77:75). Po to Robertas Štelmaheris pataikė dar 2 baudų metimus ir nulėmė rungtynių baigtį. Per paskutinę „Žalgirio” ataką desperatišką D.Colinso metimą blokavo K.Rushas, o tašką dar vienu taikliu baudos metimu padėjo Artūras Jomantas.

Pagyros T.Delininkaičiui

Po mačo abiejų komandų treneriai gyrė puikiai žaidusį T.Delininkaitį. „Jis – pagrindinis mūsų komandos žudikas. Į aikštę buvo išleistas netikėtai, o mūsų žaidėjai daugiau dėmesio skyrė krepšininkams, kurie „tempė” rungtynes”, – pripažino auklėtinių klaidą „Žalgirio” vyriausias treneris Rimantas Grigas.

„Tomas šiandien „ištempė” rungtynes, tačiau kitą dieną tai gali padaryti kitas žaidėjas, – kalbėjo A.Trifunovičius. – Mūsų komandoje gerų snaiperių netrūksta. Per rungtynes gali blykstelėti vis kitas krepšininkas, nes mūsų atsarginių žaidėjų suolelis ilgas.”

„Žalgirio” strategas pripažino, jog varžovai šį kartą buvo verti pergalės. „Vilniečiai kur kas geriau žaidė rungtynių pabaigoje ir per pratęsimą. Jaudinomės, nors laimėjome pirmas rungtynes, – nusivylimo neslėpė R.Grigas. – „Lietuvos rytas” laimėjo, noriu pasveikinti jį su pergale.”

„Padarėme tai, ką turėjome padaryti – išlyginome serijos rezultatą, – teigė A.Trifunovičius. – Mes du mėnesius nežaidėme universaliojoje arenoje, dėl to pirmąją mačo dalį nepataikėme nė vieno iš 9 tritaškių. Vėliau įgytos persvaros nepavyko išlaikyti, nes klydome ir leidome varžovams mus pavyti. Džiaugiuosi, kad per pratęsimą mums pavyko sustyguoti gynybą.”

Pirmą finalo serijos mačą Kaune gegužės 3 dieną „Žalgiris” laimėjo 82:68, trečiosios rungtynės rytoj vėl bus žaidžiamos laikinojoje sostinėje.

——————————————————————————–

Rungtynių statistika

LIETUVOS RYTAS – ŽALGIRIS 80:75 (18:12, 12:14, 17:21, 15:15, 18:13). Serija 1-1. Lietuvos rytas: Rushas 18 (7 atk. k.), Delininkaitis 17 (3/4 trit., per 9 min.), Batista 13, Petravičius 10, Štelmaheris 7, Jomantas 5, Nielsenas 4 (7 atk. k.), Gecevičius 2, Žukauskas 2, Blumas 2 (Lukauskis, Šležas). žalgiris: Beardas 20, Jankūnas 15 (10 atk. k.), Machado 10, Popovičius 9, Collinsas 7, Mačiulis 6, Kalnietis 3. Taiklumas: dvitaškiai 23/39 (59) ir 15/36 (42), tritaškiai 6/20 (30) ir 10/31 (32), baudos 16/21 (76) ir 15/24 (63). Atkovoti kamuoliai 43 ir 36, rezultatyvūs perdavimai 9 ir 14, perimti kamuoliai 6 ir 10, klaidos 17 ir 11, blokuoti metimai 5 ir 0.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.