Verslo gyslelę padėjo atrasti pyragai

Alytaus verslininkai patys įsitikino, kad verslo sėkmę lemia atkaklus darbas ir gebėjimas įtikti klientui

„Niekas neišties šiaudo, jei pats nesistengsi jo nusitverti, – įsitikinę tortų, pyragų ir sausainių kepyklėlę turintys alytiškiai verslininkai Regina ir Gintaras Jurčiukoniai.

Jurčiukoniai nebuvo tarp pirmųjų, Alytuje pradėjusių kepinių verslą.

Jie į šį traukinį įšoko, kai kiti jau buvo suspėję išsikovoti rinką ir pelnyti pirkėjų pripažinimą. Tačiau sutuoktiniai savo darbu netruko įrodyti, kad daug pasiekti gali ne tik tas, kuris pirmas pradeda verslą, bet ir tas, kuris daug bei nuoširdžiai dirba.

Grėsė nedarbas

Jau aštuoneri metai skaniais kepiniais visą Lietuvą lepinanti šeima verslą pradėjo nuo nulio ir verčiama būtinybės.

Anot R.Jurčiukonienės, ir ji, ir vyras, abu turintys pieno technologų diplomus, kurį laiką dirbo „Alytaus pieninėje”.

Tačiau bendrovė, kaip nemaža dalis kitų šalies įmonių, bankrutavo. Sutuoktiniams neliko kitos išeities, kaip ieškoti darbo arba patiems kurti verslą.

Abu daugiausia patirties ir žinių turėjo maisto produktų gamybos srityje, tad ėmėsi kepti lakštinius vaflius. Skanius gaminius greitai pamėgo pirkėjai – vafliai parduotuvių lentynose neužsigulėdavo. Tai buvo paskata galvoti apie naujus gaminius, o ir prekybininkai pradėjo raginti plėsti asortimentą.

Žinios iš seminarų

Nors maisto pramonės gamyba buvo žinoma, norintiems sėkmingai plėsti verslą Jurčiukoniams teko gilintis į dalyko esmę. Ypač tam daug dėmesio skyrė R.Jurčiukonienė. Moteris noriai važiavo į seminarus, kad ten įgytas žinias galėtų pritaikyti savo įmonės veikloje. „Stengiausi įsiminti iš specialistų išgirstą net menkiausią informaciją. Viską norėjau pamatyti savo akimis, išgirsti savo ausimis”, – prisiminė R.Jurčiukonienė.

Verslininkė neabejoja, kad daug įtakos sėkmingam asortimento didinimui turėjo jos smalsumas ir drąsa.

„Niekada nebijau klausti, nes tik gerai suprasdama technologijos subtilybes galiu tikėtis gero ilgalaikio rezultato”, – vieną sėkmės paslapčių atskleidė verslininkė.

R.Jurčiukonienė versle vadovaujasi pasiteisinusia taisykle: kolektyvas gali keistis, o žinių bagažas turi likti įmonėje.

Kuria pati

Šiandien net pačiuose atokiausiuose Lietuvos kampeliuose galima nusipirkti Jurčiukonių kepykloje iškeptų lakštinių vaflių, tortų, pyragų, įvairiausių rūšių sausainių. Daugiausia žaliavos įmonė perka iš didžiųjų užsienio tiekėjų, nes būtent jie siūlo palankias produkcijos kainas. Receptūras gaminiams kuria pati R.Jurčiukonienė. „Skaitau receptų knygas, jau mintyse derinu vienus produktus su kitais. Paskui einu į cechą ir įgyvendinu savo idėją. Naujo kepinio paragauja visas kolektyvas, čia pat išsako savo nuomonę”, – apie naujų kepinių atsiradimą pasakojo verslininkė.

Alytiškė ne tik kuria naujus receptus, bet ir puošia tortus, pyragus. Ji dėmesingai išklauso kiekvieną klientą, užsisakantį individualų gaminį, kad šventėms užsakytas tortas ne tik puoštų stalą, bet ir būtų skanus.

Svarbiausia – tobulėti

Jurčiukonių kepyklos kepinių neverta ieškoti didžiuosiuose prekybos centruose – jų ten nėra. Savo gaminius verslininkai parduoda nedidelėse parduotuvėse.

R.Jurčiukonienė neslepia, kad tarp kepėjų esama didelės konkurencijos, tačiau Jurčiukonių įmonės iškovotos pozicijos rinkoje leidžia jaustis gana tvirtai. Atsižvelgdama į sezoniškumą, skonio madas, įmonė nuolat savo pirkėjus pamalonina naujais kepiniais. Jurčiukoniai lankosi užsienio parodose, kad ten pamatytas naujoves galėtų taikyti savo įmonėje. Alytiškių įmonės išskirtinumą lemia kepinių skonio savybės. Būtent Jurčiukoniai yra sukūrę originalaus skonio „paukščių pieną”, kurio negamina jokia kita kepykla.

Dar viena labai svarbi kepyklos veiklos taisyklė – sausainiai, tortai, pyragai pirkėją turi psiekti tik švieži ir kokybiški.

Kad pyragai tikrai būtų skanūs, verslininkai daug dėmesio skiria geram trisdešimties žmonių kolektyvo mikroklimatui palaikyti.

„Tik tada pyragai būna tikrai skanūs, kai kepėjos dirba geros nuotaikos, pailsėjusios”, – įsitikinusi R.Jurčiukonienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.