Vietoj sumuštinių – kepsniai

Prekybininkai pastebėjo, kad šiemet bent tris kartus daugiau nei pernai perkama reikmenų lauko kepsniams ruošti.

Nors pavasaris nelepina šiltais orais, vis dažniau klaipėdiečiai laiką leidžia gryname ore. Šašlykai ar dešrelės gamtoje būdavo kepamos net ir žiemą.

Bendrovės „Rimi Lietuva” atstovė ryšiams su visuomene Raminta Stanaitytė – Česnulienė teigė, kad klaipėdiečiai vis dažniau vietoj sumuštinių renkasi ant žarijų keptą mėsą.

„Grilio prekes pradėjo labiau pirkti, kai už lango leidosi balandžio snaigės, tačiau labiausiai – prieš savaitgalius, šviečiant saulei”,- pasakojo prekybos centro atstovė.

Skirtingų formų, medžiagų ir savybių – apvalios, stačiakampės, sulankstomos, vienkartinės, ketaus, metalinės, stacionarios ir net su ratukais kepsninės kainuoja nuo 5 iki 179 litų.

R.Stanaitytė-Česnulienė sakė, kad populiaresnės yra pigesnės kepsninės. Jas pirkėjai pasibaigus sezonui meta į šiukšliadėžes, o prasidėjus kitam perka naujas.

Bendrovės „Maxima LT” atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė irgi teigė, kad vis labiau populiarėja vienkartinės iš storos folijos pagamintos kepsninės. Jos yra parduodamos kartu su medžio anglimi, specialiu skysčiu ir uždegamu popieriuku. Nuo 5 iki 6,99 lito kainuojančios Kinijoje ir Lietuvoje pagamintos vienkartinės kepsninės praverčia kelionėse arba sumanius skubiai išsikepti kepsnių.

Klaipėdiečiai negaili pinigų ir kepimo grotelėms. Jų kainos nuo 2,99 iki 16,99 lito priklauso nuo formos, dydžio bei rankenėlės.

Prekybos centruose pirkėjai graibsto ir degius skysčius, anglį bei malkas.

Tačiau pirkėjų nedomina ekologiškos prekės. Iš kelių rūšių skysčių jie dažniau renkasi parafininį, o ne spiritinį, kuris yra švaresnis. Jis neskleidžia dūmų, sunkiau užsidega, todėl pirkėjai mano, kad yra nekokybiškas.

Miestiečiai, vykdami į gamtą, perka ir nepigias malkas. Beržinių malkų 15 kilogramų pakuotė kainuoja 9,99 lito. Beržinių, ąžuolinių ir uosinių malkų mišinio 10 kilogramų pakuotė kainuoja 5,66 lito.

Prekybininkai pastebi, kad pirkėjai vis dažniau pasirūpina ir saugumu poilsiaudami gamtoje. Aktyviai perkamos priemonės nuo uodų ir erkių. „Rimi” prekybos centrai pasirūpino net prietaisu erkėms ištraukti, kuris kainuoja vos 2,69 lito.

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėja Raimonda Bučinskienė teigė, kad pirkėjai dėl vasarinių prekių nesiskundžia. Tai nereiškia, kad jos yra kokybiškos. Dėl kelis litus kainuojančių prekių pirkėjai neskuba skųstis.

Prekybos centruose dominuoja pigesnės Kinijoje pagamintos prekės, tačiau yra ir kokybiškesnių, bet brangesnių, Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos šalių gamintojų prekių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.