NBA čempionatas: „Jazz” palaužė „karius”

NBA atkrintamųjų varžybų Vakarų konferencijos pusfinalį „Golden State Warriors”, kuriam priklausantis Šarūnas Jasikevičius ir toliau per rungtynes nepakyla nuo atsarginių žaidėjų suolo, pradėjo nesėkme. „Kariai” išvykoje apmaudžiai nusileido Jutos „Jazz” ekipai rezultatu 112:116

Šeimininkai pergalę išplėšė tik paskutinėmis mačo sekundėmis. Ketvirto kėlinio pradžioje „Warriors” dar pirmavo 91:84, bet Jutos krepšininkai sugebėjo sumažinti skirtumą. Kai rezultatas jau buvo lygus ir žaisti buvo likę 17 sek., „Jazz” puolėjas Carlosas Boozeris atkovojo kamuolį po varžovų krepšiu ir dvitaškiu metimu išvedė savo komandą į priekį (114:112). Kita „Warriors” taka buvo nesėkminga ir „Jazz” serijos iki 4 pergalių varžybose išplėšė pirmąją pergalę.

Nugalėtojams Deronas Williamsas pelnė net 30 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 5 kamuolius. C.Boozeris pelnė 17 taškų ir atkovojo net 20 kamuolių. „Visada puldami gerai kovojame dėl atšokusių kamuolių, jei mūsų aukštaūgiai būna po krepšiu. Tai mums pasisekė padaryti ir per šias rungtynes”, – po mačo kalbėjo „Jazz” strategas Jerry Sloanas.

Antros Rytų pusfinalio rungtynės nesėkmingai susiklostė Čikagos „Bulls” klubui, kuriam priklauso Martynas Andriuškevičius. Čikagos krepšininkai išvykoje 87:108 pralaimėjo Detroito „Pistons” ekipai, kuri serijos varžybose dabar pirmauja 2-0. „Pistons” per šio sezono atkrintamąsias varžybas dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo. Ketvirtfinalyje Detroito krepšininkai 4-0 sutriuškino Orlando „Magic”. 6 pergalės per tiek pat rungtynių -geriausias „Pistons” rezultatas atkrintamosiose varžybose nuo 1989 metų. Tuomet Detroito komandai pavyko laimėti septynerias rungtynes iš eilės.

„Bulls” ketvirtfinalyje 4-0 nugalėjo titulą gynusią Majamio „Heat” komandą, todėl tikėtasi, kad Čikagos ekipa rimtai priešinsis ir „Pistons”. 2 pralaimėjimai namie tapo tikru šaltu dušu. „Praradome savo išdidumą, dabar turime jį susigrąžinti”, – sakė vienas „Bulls” lyderių Kirkas Hindrichas.

„Labiausiai stebina tai, kad per abejas rungtynes su „Pistons” nepademonstravome kovingumo”, – nusivylęs nesėkmėmis buvo „Bulls” vyriausiasis treneris Scotas Skilesas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.