Prezidentas ragina atsisakyti tarnybinių butų sistemos

Prezidentas Valdas Adamkus ragina institucijas, turinčias tarnybinių butų, kuo greičiau jų atsisakyti.

„Tegul tai būna paskutinė pamoka. Nežinau, kiek tų tarnybinių butų liko. Jeigu jų dar yra, visoms žinyboms mano tvirtas, aiškus ir garsus – atsikratykime. Nežinau, kokia teisine forma, atiduokime Valstybės turto fondui, padovanokime mūsų benamiams ar kam kitam”, – interviu Žinių radijui sakė V.Adamkus, komentuodamas pranešimus, kad Valstybės saugumo departamento direktorius Arvydas Pocius privatizavo tarnybinį butą Vilniuje.

Kartu prezidentas pridūrė, kad jam „apskritai nesuprantama tarnybinių butų koncepcija”. „Savo gyvenime to neturėjau ir net negirdėjau. Šiandien matau, kad tai savotiškai sovietinė relikvija”, -sakė V.Adamkus.

Prezidentas sakė nepateisinantis A.Pociaus sprendimo privatizuoti tarnybinį butą ir mano, kad šį pareigūno poelgį turėtų įvertinti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad A.Pocius 4 kambarių butą prieš 8-erius metus statytame name sostinėje įsigijo už 315 tūkst. litų – pigiau, nei rinkos kaina.

Antradienį Seimas turėtų balsuoti dėl antrą kartą pateikto prezidento dekreto, kuriuo siūloma pritarti A.Pociaus atleidimui iš VSD direktoriaus pareigų. Kovą dėl to balsuojant nutarimas nebuvo priimtas pritrūkus balsų.

Trečiadienį V.Adamkus turėtų pradėti susitikimus su pretendentais į VSD vadovus, tarp kurių yra ir brigados generolas Algis Vaičeliūnas.

Nors žiniasklaidoje teigiama, kad būtent jį V.Adamkus teiks Seimui, pats prezidentas interviu tikino, kad dar nėra priėmęs jokio sprendimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Prezidentas ragina atsisakyti tarnybinių butų sistemos"

  1. Eligijus

    Ar tai reiškia,kad tarnybinius butus pusvelčiui gali įsigyti užgrūdinti nomenklatūrininkai?Taip jau padarė Pocius. Valdantieji socdemai,kaip pranešta,labai nori vėl jį palaikyti poste kuo ilgiau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.