Lėšas stovykloms teks išdalinti skubotai

Vaikų ir jaunimo vasaros užimtumo programų rėmimui skirtos lėšos šiems metams dar nepaskirstytos. Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausiasis ugdymo įstaigų specialistas Vladas Taučius tvirtino, kad Savivaldybė dieninėms stovykloms organizuoti skyrė 120 tūkstančių litų. Šiek tiek daugiau turėtų skirti Švietimo ir mokslo ministerija. Tačiau tikslios sumos Švietimo skyriaus specialistas nurodyti dar negali. 2006 metais didžioji dalis lėšų – 58 tūkstančiai litų – vaikų poilsiui vasarą organizuoti atiteko Tiltagaliuose esančiai stovyklai „Trimitas”. PB pabandė išsiaiškinti, kodėl šią stovyklą taip myli V.Taučius.

Paskelbti konkursai

Pasak Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausiojo ugdymo įstaigų specialisto Vlado Taučiaus, Savivaldybė jau paskelbė vaikų vasaros užimtumo programų rėmimo konkursą. „Konkursui organizacijos paraiškas gali pateikti iki gegužės 25 dienos. Pasibaigus paraiškų priėmimo laikui, komisija išskirstys 120 tūkstančių litų dieninėms stovykloms rengti. Tiek lėšų joms šiais metais skyrė Savivaldybė. Švietimo ir mokslo ministerija tik šiandien atsiuntė informaciją apie vaikų vasaros užimtumo programų rėmimo konkursą. Įstaigoms, norinčioms dalyvauti konkurse, paraiškas teks pateikti iki gegužės 11 dienos. Kiek ministerija Panevėžiui skirs lėšų stovykloms organizuoti, kol kas dar neaišku. 2006 metais buvo skirta 140 tūkstančių litų”, – teigė vakar pakalbintas Švietimo skyriaus specialistas.

Suvėlino

V.Taučius tvirtino, kad Švietimo ir mokslo ministerija šiais metais suvėlino pateikti informaciją apie tai, kad reikia skelbti konkursą vaikų vasaros užimtumui organizuoti. „Laiko iki gegužės 11 dienos liko labai nedaug. Todėl įstaigos, kurios nori gauti lėšų ir organizuoti vaikų poilsio stovyklas, turės pasistengti”, – sielojosi jis ir abejojo, ar suspės organizacijos konkursui pateikti paraiškas.

Nemato nieko blogo

Paklausus, kiek lėšų buvo skirta 2006 metais vaikų poilsiui organizuoti, Švietimo skyriaus specialistas atsakė: „Savivaldybė skyrė 120 tūkstančių, o Švietimo ir mokslo ministerija – 140 tūkstančių litų. Trims stovykloms, esančioms Panevėžio rajone – „Trimitui”, „Vaikystės šileliui” ir Berčiūnų ateitininkų – padalinta lygiai po 34 tūkstančius litų. Gabiems vaikams stovyklauti skirta 20 tūkstančių litų, o užimtumo programoms finansuoti – 60 tūkstančių litų. Po 3-4 tūkstančius litų išdalinta įvairioms įstaigoms, rengusioms dienines stovyklas Panevėžyje.”

Švietimo skyriaus vyriausiasis ugdymo įstaigų specialistas V.Taučius nemato nieko blogo, kad bene didžiausia lėšų dalis – 58 tūkstančiai litų – atiteko Tiltagaliuose esančiai stovyklai „Trimitas”. Jiems atiteko ne tik Švietimo ir mokslo ministerijos skirti 34 tūkstančiai litų, bet ir dvidešimt tūkstančių litų surengti stovyklą gabiems Panevėžio miesto moksleiviams. Be to, ten už 4 tūkstančius litų stovyklavo ir A.Bandzos vaikų globos namų auklėtiniai.

Kitos stovyklos nesiima

V.Taučius tvirtino, kad gabūs moksleiviai stovyklavo septynias dienas. „Stovyklavo apie 40 gabių moksleivių. Stacionariai jie gyveno „Trimito” stovykloje. Jiems buvo surengtos dvi išvykos: į Trakus ir prie jūros. Tai nėra dideli pinigai. Todėl, atlikus apklausą, ir buvo pasirinkta ši stovykla. Kitos stovyklos neorganizuoja už tokią sumą stovyklos gabiems moksleiviams. Šiais metais tikriausiai vėl bus pasirinkta „Trimito” stovykla” , – teigė jis, nors negalėjo pasakyti, ar apklausti buvo ir kitų dviejų stovyklų atstovai.

Stovyklas aplanko

Į klausimą, ar dažnai apsilanko ir apžiūri, kaip stovyklauja panevėžiečiai vaikai, ar jie stovyklaudami neišgerinėja, V.Taučius aiškino: „Kai pamainose poilsiauja panevėžiečiai, stengiamės apsilankyti stovyklose. Jiems rengiamos įvairios varžybos. Jie poilsiauja aktyviai. Pasitaiko visko. Juolab kad vaikai yra tokie, kokia mūsų visuomenė. Kai tik tėvai pareiškia pretenzijas, būtinai nuvažiuojame į stovyklas pažiūrėti, ar jų pareikštos pastabos teisingos.”

Lėšų pats neskirsto

Pasiteiravus, ar didesnių lėšų skyrimas „Trimito” stovyklai nesusijęs su tuo, kad ten vasaros metu dirba jo sūnus krepšininkas Tomas, V.Taučius tvirtino: „Jau pernai rašiau pasiaiškinimą dėl to. Nedirba jis. Tikrai ne. Na pernai, kai buvau išvažiavęs pats poilsiauti, paskutinę pamainą sūnus dirbo stovykloje. To paprašė „Trimito” stovyklos vadovai. Jiems reikėjo kūno kultūros specialisto. Tikrai jokios įtakos nedariau, kad sūnus dirbtų stovykloje. Jie patys jį prisikalbino.”

V.Taučius tvirtino, kad lėšų, skirtų vaikų vasaros poilsiui organizuoti, pats neskirsto. „Tam yra sudaryta recenzentų grupė, kuri peržiūri konkursui pateiktus projektus. Jie recenzuoja projektus, o vėliau Savivaldybės sudaryta komisija peržiūri projektus bei recenzijas ir tik tuomet skirsto lėšas. Komisijai 2006 metais vadovavo mero pavaduotojas Kastytis Vainauskas. Panašiai bus ir šiais metais. Vienas tikrai neskirstau lėšų ir nesistengiu, kad didžioji dalis pinigų atitektų „Trimito” stovyklai”, – aiškino Švietimo skyriaus specialistas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.