Vidmanto Urbono melą atskleidė prodiuserė

Pasaulio ultratriatlono čempionas panevėžietis Vidmantas Urbonas dar kartą patvirtina neįtikėtiną greitį. Jis vienu metu suspėja dirbti ir miesto Tarybos sekretoriato vyriausiuoju sporto specialistu, ir dalyvauti televizijos šou „Žvaigždžių duetai”. Į tokį dvigubą Vidmanto Urbono žaidimą jo vadovybė žiūri pro pirštus – tikina, kad laidos filmavimai vyksta vakarais, po darbo valandų. Deja, valdininko „alibi” pakirto „Žvaigždžių duetų” viena prodiuserių.

Vidmantas Urbonas vienu metu suspėja būti Savivaldybėje, dalyvauti repeticijose, televizijos laidos filmavimuose Vilniuje. Repeticijos ir filmavimai vyksta pirmadieniais bei antradieniais, todėl, aišku, kad turėtų nukentėti tiesioginis darbas, už kurį jis gauna solidžią algą.

LNK televizijos šou „Žvaigždžių duetai” vyksta nuo vasario 3 dienos, ir jame nuo pradžių dalyvauja V.Urbonas su Kristina Kazlauskaite. Po pirmųjų turų komisija ir žiūrovai duetą buvo iškėlę į pirmąją vietą. Ilgainiui daugiau simpatijų pelnė kitos poros. V.Urbono sėkmė pirmuosiuose šou turuose, kai kurių panevėžiečių nuomone, galėjo pasitarnauti tam, kad miesto konservatoriai Tarybos rinkimuose gautų aštuonias vietas. Kas galėtų paneigti, kad veikiausiai dėl to ir toliau pro pirštus žiūrima į jo „gastroles”.

Filmavimai vyksta dienomis

LNK televizijos atstovas spaudai Gediminas Malaškevičius PB sakė, kad laidos „Žvaigždžių duetai” dalyvių repeticijos ir filmavimai vyksta pirmadieniais ir antradieniais. Tam prireikia nemažai laiko. Laidos prodiuserė Laura Užupienė patvirtino, kad anksčiau repeticijos vykdavo ir laida buvo filmuojama pirmadieniais ir antradieniais. Tada į Vilnių būdavo kviečiamos visos televizijos šou dalyvaujančios poros. Ne išimtis – ir panevėžietis V.Urbonas. Prodiuserės teigimu, prasidėjus pusfinaliams filmavimų tvarka šiek tiek keisis, ir kada kuri pora bus filmuojama priklausys nuo sekmadienio rezultatų. L.Užupienės teigimu, kitą savaitę keturios poros bus filmuojamos pirmadienį maždaug nuo 10 valandos, o dar kitos keturios – antradienį nuo 14 valandos. Tad aišku, kad visą dieną darbe būti net ir labai greitam žmogui neįmanoma. Po pokalbio su V.Urbonu PB sulaukė prodiuserės skambučio. Ji patikslino, kad pirmadienį filmavimai prasidės 14, o antradienį – 18 valandą.

Varnas varnui akies nekerta

Tarybos sekretorius Petras Leikauskas dėl partijos nario V.Urbono dalyvavimo televizijos šou nieko blogo neįžvelgė, nes, jo nuomone, filmavimai vyksta vakare. Anot jo, vyriausiasis sporto specialistas, kaip ir priklauso, per dieną dirba aštuonias valandas ir kiekvieną dieną būna darbe. Užsiminus, kad filmavimai vyksta ne tik vakarais, P.Leikauskas atsakė: „Kartais būna, kad atsiprašo iš darbo. Visi darbuotojai kartais dėl asmeninių priežasčių prašosi išleidžiami iš darbo, tačiau dėl to jokių problemų nekyla”.

Tarybos sekretorius neslėpė, kad V.Urbonas apie nebuvimą darbe informuodavo žodžiu ir jokių pareiškimų nerašydavo.

Reikia pareiškimo raštu

Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyriaus viršininko pavaduotojo Rimanto Trotos teigimu, paprastai darbuotojas iš darbo gali būti išleidžiamas tik darbdaviui parašęs pareiškimą. Iki trijų dienų laisvadienius jis gali gauti ir nemokamų atostogų sąskaita, taip pat apie tai darbdavį informavęs raštu. Pasak R.Trotos, galimas darbdavio ir darbuotojo žodinis susitarimas, tačiau nežinia, ką tektų daryti darbdaviui, jei įvyktų nelaimingas atsitikimas. Nelaimės tikimybė pakankamai didelė, nes 17 valandą palikus darbo vietą Panevėžyje, per valandą ir dar piko metu pasiekti Vilnių paisant eismo taisyklių vargu ar įmanoma. R.Trota akcentavo, kad išvažiuojant už miesto ribų asmeniniais reikalais reikalingas suderinimas su darbdaviu ir darbuotojo pareiškimas raštu.

Filmavimai vyksta naktimis?

Savivaldybės Finansų tarnyboje pavyko išsiaiškinti, kad pagal darbo laiko apskaitos žiniaraščius V.Urbonas visą vasarį dirbo, kovą dirbo tik septynias dienas, o paskui buvo pasiėmęs atostogas studijoms Vilniaus pedagoginio universiteto Panevėžio fakulteto neakivaizdiniame skyriuje. Už atostogas mokėtas vidutinio dydžio atlyginimas. Duomenų apie specialisto dirbtą laiką balandžio mėnesį tarnyba kol kas dar neturėjo.

V.Urbonas, dar ir ketinantis perplaukti Baltijos jūrą, patarė PB neieškoti kriminalų, nes, anot jo, jų nėra. Tarybos specialistas užtikrino, kad visada, kada priklauso, būna darbe. Viešai dainuoti nusprendęs garsus triatlonininkas teigė darbe būnantis iki darbo pabaigos ir tik po jo važiuojantis į filmavimus, kurie, anot jo, vyksta nuo 20 valandos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.