Iškilo grėsmė dviem Kauno stadionams

Du tarptautinius reikalavimus atitinkantys Kauno stadionai gali išnykti iš miesto žemėlapio

Privatizuokite vartus, tvorą ar kanalizacijos šulinį, ir galėsite reikalauti leidimo formuoti šalia šių objektų esantį žemės sklypą. Tokia neįtikima, tačiau reali galimybė kelia grėsmę dviem visus tarptautinius reikalavimus atitinkantiems Kauno stadionams. Jie tapo atkaklių verslininkų taikiniu ir greičiausiai užleis vietą gyvenamųjų namų statyboms.

Įrodė teismui

Dainavos mikrorajone, Partizanų gatvėje, tarp daugiabučių namų esančiame regbio stadione drąsiai darbuojasi privačios bendrovės samdyta technika, nors didžiulis, daugiau kaip 2 hektarų žemės plotas tebepriklauso valstybei. Prieš 4 metus privatizavę stadioną juosiančią tvorą ir visus kanalizacijos šulinius verslininkai sugebėjo įrodyti teismui, kad objektai yra turtas, apie kurį galima formuoti žemės sklypą. Kad įrodymai būtų svaresni, tvoros ir šulinių savininkai sugalvojo paskubomis išasfaltuoti bėgimo taką – esą dabar jau niekas nesakys, kad netrukus čia stovės privatūs namai.

Tačiau verslininkai neseniai kreipėsi į Kauno apskrities viršininko administraciją prašydami, kad būtų pradėtas rengti teritorijos detalusis planas.

Kaltina nelegaliais darbais

Problema kilo dar ir dėl to, kad du Kauno regbio sporto klubai ne vienus metus naudojosi ta pačia sporto aikšte. Kauno miesto vaikų ir jaunimo regbio klubo „Ąžuolas” prezidentas Vytautas Vasilenka tikina, kad jis yra pagrindinis aikštės prižiūrėtojas. „Valdantieji kone pusę viso 4 hektarų stadiono teritorijos užsigeidė užgrobti viską. Jie pradėjo nelegalius darbus, deda pamatus po kilnojamosiomis tribūnomis, o valdžia nestabdo savavališkų statybų. Taip naikinamas stadionas, prieš tai šioje vietoje sunaikinta ledo ritulio aikštelė”, – LŽ teigė V.Vasilenka.

Pasigenda miesto pozicijos

Kuo greičiau apsispręsti ir leisti privatizuoti stadioną raginama ir valstybine žeme disponuojanti Kauno apskrities viršininko administracija. „Įstatymas lyg ir sako, kad verslininkų prašymas parengti šios teritorijos detalųjį planą yra teisėtas.

Tačiau svarbiausia čia yra miesto savivaldybės pozicija, tai ji turi nuspręsti, ar miestiečiams reikalingas šis sporto objektas. Senoji miesto valdžia nelabai skubėjo apsispręsti, gal naujoji bus spartesnė?” – LŽ sakė Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Virgilijus Vizbaras.

Neoficialiomis žiniomis, regbio stadiono teritorijoje esantis prabangus gyvenamasis namas priklauso tragiškai žuvusio nusikalstamo pasaulio atstovo Remigijaus Daškevičiaus („Daškės”) šeimai. Jo įkurtos bendrovės „Interbolis” vadovai dabar ir bando įteisinti valstybinę žemę.

Atsakymą parengs raštu

Jei Kauno taryba pasiduos verslininkų spaudimui, toks pat likimas laukia ir Vilijampolėje esančio universalaus futbolo stadiono. Šis yra išnuomotas 50 metų, o dabar žemę norima išpirkti.

Beje, praėjusią savaitę Kauno miesto ir apskrities valdžia aptarė stadionų Partizanų ir Snaigių gatvėse perspektyvas. Pirmasis – tarptautinius standartus atitinkantis regbio stadionas, antrasis – universalus futbolo.

Prisiminę „Žalgirio” stadiono likimą, kai jo vietoje iškilo prekybos centras „Molas”, Kauno apskrities vadovai dar kartą domėjosi, ar galima leisti privatizuoti stadionus ir rengti detaliuosius planus, kaip pageidauja nekilnojamojo turto valdytojai.

Kauno miesto savivaldybės pareigūnai teigė manantys, jog strategiškai svarbu išlaikyti visus laikinojoje sostinėje esančius stadionus, kad jie būtų naudingi visuomenei. Teisiškai argumentuotą atsakymą jie pažadėjo parengti raštu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.