Vatikaną papiktino „teroristinė” popiežiaus kritika

Vatikanas su pasipiktinimu sureagavo į tiesiogiai per Italijos televiziją rodytame tradiciniame Gegužės 1-osios roko koncerte Romoje nuskambėjusią kritiką dėl popiežiaus Benedikto XVI požiūrio į eutanaziją.

„Pulti Bažnyčią yra terorizmas. Kurstyti aklą ir neprotingą įtūžį prieš tuos, kurie visada kalba meilės vardu, yra terorizmas”, – rašoma Vatikano ruporu vadinamo laikraščio „L’Osservatore Romano” numeryje, pasirodysiančiame ketvirtadienį.

„Niekšiška ir teroristiška svaidyti akmenis į popiežių, šįkart – tiesiogiai, jaučiantis apsaugotam lengvai sujaudinamos minios pritarimo šūksnių”, – pažymi dienraštis.

Šiems žodžiams davė pagrindo dainininkas Andrea Rivera, griežtai sukritikavęs Italijos Katalikų Bažnyčios sprendimą nelaidoti su bažnytinėmis apeigomis Piergiorgio Welby (Pjerdžordžo Velbio) – raumenų distrofija sirgusio žmogaus, kuris mirė praėjusių metų gruodį gydytojui atjungus dirbtinio kvėpavimo aparatą.

Ketvirtadienį į koncertą susirinkusiai 400 tūkst. žmonių miniai A.Rivera sakė: „Popiežius sakė netikintis evoliucijos teorija. Aš sutinku, nes Bažnyčia neevoliucionavo. Negaliu pritarti tam, kad Vatikanas atsisakė laidoti Welby. Tai nebuvo (diktatorių) Franco (Franko) ir Pinocheto (Pinočeto) atvejis”.

„Pareiškimų <...> paviršutiniškumas kelia nerimą, bet jų pavojingumas – nepaviršutiniškas”, – rašo „Osservatore Romano”.

Laikraštis taip pat atkreipia dėmesį į grasinimus nužudyti, kurių yra sulaukęs Italijos Katalikų Bažnyčios vadovas monsinjoras Angelo Bagnasco (Andželas Banjaskas).

Aršiai kritikuojamą už tai, kad nepritaria gėjų porų teisiniam pripažinimui ir kelis grasinimus susidoroti gavusį A.Bagnasco dabar saugo policija.

Visai neseniai, praėjusį penktadienį, monsinjoras gavo voką, kuriame buvo įdėta kulka ir jo nuotrauka su nupiešta svastika.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.