Antras antradienis atskleis kelionių Šiaurės šalyse žavesį

Ką verta aplankyti Šiaurės šalyse, kad pajustumėte, kur slypi šiaurietiška šių šalių dvasia? Jau esate aplankę tradicines turistų lankomas vietas ir trokštate ko nors neturistinio? Artėjant vasarai, kelionių metui, „Antras antradienis” kviečia į Šiaurės šalis pažvelgti turistų ir keliautojų akimis.

Renginio svečiai – kelionių vadovas bei vertėjas Mantas Karvelis bei M.K. Čiurlionio menų mokyklos dėstytojas ir tapytojas Arvydas Pakalka. Abu jie yra daug kartų lankęsi Danijoje, Norvegijoje, Suomijoje ir Švedijoje ir šias šalis pristatys iš skirtingų perspektyvų. Paskaita bus gausiai iliustruojama vaizdine medžiaga. Renginys vyks š.m. gegužės 8 d.

Renginio metu M. Karvelis detaliau papasakos apie taip vadinamas standartines, t.y. kelionių agentūrų organizuojamas keliones. Jis pristatys, kokius objektus ir kodėl kelionių agentūros įtraukia į kelionės maršrutą, kokios kelionės populiariausios ir ką Šiaurės šalyse nori patirti lietuviai keliautojai. M. Karvelis taip pat kalbės apie keistus ir netgi juokingus lietuvių stereotipus apie Skandinaviją, kurie dažnai visai neatitinka tikrovės.

„Keliautojai iš Lietuvos mieliausiai renkasi Norvegiją. Ši šalis turistus vilioja savo gamta, fiordais, kalnais. Tai iš tiesų egzotiškas kraštas, nes Lietuvoje tokios gamtos nėra. Keliaujantiems į Daniją ar Švediją privalomi sustojimai šių šalių sostinės – Kopenhaga ir Stokholmas. Vykstančius į Suomiją traukia ir sostinė Helsinkis, ir šalies Šiaurė, kur įsikūręs Senelis Šaltis. Beje, Senelis Šaltis yra pavydėtina turistinė prekė, kuri į Suomiją pritraukia daug turistų”, – pasakoja M. Karvelis.

A. Pakalka atstovauja visai kitokiam keliavimo būdui. Šis daug kartų Šiaurės šalyse keliavęs dėstytojas ir menininkas vengia turistinių grupių ir keliauja savarankiškai, pasirinkęs savo maršrutą. Tokios kelionės niuansai yra sunkiau nuspėjami, tačiau kaskart patiriama kažkas naujo ir neprognozuojamo.

„Iš savo kelionių po Šiaurės šalis galiu papasakoti nemažai įdomių ir linksmų dalykų. Pavyzdžiui, kodėl Jutlandijos pajūryje Danijoje nepatartina be priežiūros palikti automobilio, kuo ypatingas Suomijos kurortinis miestelis Hanko, ką galima pamatyti Geteborgo menininkų kolonijoje. Po kiekvienos kelionės Šiaurės šalys man atrodo vis spalvingesnės ir įdomesnės”, – sako A. Pakalka.

Tikimės, kad šis „Antras antradienis” dvejojantiems padės apsispręsti, kur ir kaip keliauti Šiaurės šalyse, o dar ten nebuvusius pastūmės apsilankyti pirmą kartą.

Prašome atkreipti dėmesį, kad vietų skaičius yra ribotas, vietų rezervacija nevykdoma. Renginys vyks lietuvių kalba, įėjimas nemokamas.

Renginio vieta – Šiaurės ministrų tarybos biuro biblioteka, Didžioji g. 5, Vilnius; laikas – gegužės 8 d. 18.00 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.