Sarkozy ir Roayl per televizijos debatus negailėjo vienas kitam griežtos kritikos

Socialistų kandidatė į prezidentus Segolene Royal (Segolen Ruajal) trečiadienį per audringus televizijos debatus privertė savo varžovą, konservatorių lyderį Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) teisintis, griežtai sukritikavusi jo darbą vyriausybėje ir apkaltinusi jį politiniu amoralumu.

Nors kartais atrodė kiek sutrikęs, N.Sarkozy vis dėlto sugebėjo atsikirsti savo politinei oponentei, suabejojęs, ar ji sugebėtų susidoroti su sunkumais, kurie užgultų jos pečius tapus prezidente.

Tačiau, kaip pažymi analitikai, šiuose debatuose, kurie buvo surengti likus keturioms dienoms iki antrojo prezidento rinkimų rato, nė vienas iš kandidatų nesugebėjo suduoti triuškinamo smūgio savo priešininkui.

Pačioje debatų pradžioje S.Royal davė toną jų 160 minučių trukusiai žodinei dvikovai, pareiškusi, kad pasitraukianti konservatorių vyriausybė, kurioje N.Sarkozy dirbo ir vidaus reikalų, ir finansų ministru, nesugebėjo išspręsti nedarbo problemos, sumažinti valstybės skolą ir pažaboti nusikalstamumą gatvėse.

„Jūs esate iš dalies atsakingas už situaciją, kurioje šiandien yra Prancūzija”, – sakė socialistų kandidatė per išsamius debatus, kurių metu buvo aptarti įvairiausi klausimai, pradedant ekonomika, saugumu bei branduoline energetika ir baigiant švietimu, pensijomis ir imigracija.

Daug kam netikėtas jos energingas puolimas prieš N.Sarkozy pradžiugino S.Royal šalininkus. Po debatų socialistė žurnalistams sakė tikinti, jog jai pavyko įrodyti, kad jos kritikai buvo neteisūs tvirtindami, kad jai trūksta kompetencijos eiti prezidento pareigas.

„Tikiu, kad šį vakarą parodžiau, jog turiu tvirtybės ir vidaus jėgos”, – sakė ji.

N.Sarkozy gerbėjai savo ruožtu galėjo lengviau atsipūsti, kad jų favoritas, kurį kritikai dažnai apibūdina kaip labai agresyvų, per karštus debatus neprarado savitvardos ir netgi turėjo progą atsikirsti tuo pačiu – apkaltinti S.Royal, kad ji perdėm ūmi.

„Šie debatai bent jau atskleidė, kad jūs, ponia, labai greitai supykstate, greitai prarandate savitvardą. Prezidentas yra asmuo, kurio pečius slegia didelė atsakomybė”, – sakė N.Sarkozy.

Pirmuosius ir vienintelius kandidatų debatus tiesiogiai transliavo du pagrindiniai televizijos kanalai. Buvo prognozuota, kad juos žiūrės beveik pusė iš 44,5 mln. Prancūzijos rinkėjų.

Analitikai sakė, kad, jų nuomone, šie debatai veikiausiai nepakeis daugumos rinkėjų apsisprendimo.

„Nemanau, kad kuriam nors iš kandidatų pavyko palenkti į savo pusę varžovo rėmėjus. Jie abu kalbėjo savo elektoratui”, – sakė televizijos LCI politikos apžvalgininkė Anita Hausser (Anita Hoser).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.