Estija pamelavo ES apie laimėjimus integracijos srityje

Estija pamelavo Europos Sąjungai (ES), jog sėkmingai vyksta integracija šalyje, pateikdama ataskaitą įstojimo į Bendriją išvakarėse, kad tik gautų teisę į narystę, pareiškė Centro partijos lyderis ir Talino meras Edgaras Savisaaras (Edgaras Savisaras).

„Kiekvienoje savo ataskaitoje Estija pranešdavo Europos Sąjungai, kad sėkmingai vyksta integracija šalyje. Dabar reikia pažiūrėti, kas pasirašė šias ataskaitas”, – sakė E.Savisaaras trečiadienį per spaudos konferenciją Taline.

Pasak E.Savisaaro, dabar, po masinių riaušių Talino gatvėse, siekiant išvengti, kad jos nepasikartotų, būtina atsigręžti veidu į žmones.

„Neleisti susirėmimams pasikartoti galima tik sudarius žmonėms galimybę išsakyti savo nuomones”, – pažymėjo jis.

Penktadienį kultūros centre „Salme” Taline sostinės merijos iniciatyva vyks forumas „Pilietinė taika”, kurio pagrindinis uždavinys – sumažinti įtampą, susidariusią po kelias dienas vykusių masinių riaušių mieste.

Pasak E.Savisaaro, forumas nėra dar vienas „apskritasis stalas”.

„Dalyvauti forume kviečiami visi, kas norėtų ramiai apsvarstyti problemas. Tiems, kuriems niežti kumščiai, į forumą nebus įleisti. Esu tikras, kad merija sugebės surengti dialogą su žmonėmis, ir mūsų iniciatyva turėtų patikti visiems”, – pridūrė E.Savisaaras.

Jis pranešė, kad dalyvauti forume rengiasi abiejų pusių atstovai. Antradienį jis susitiko su viešosios nuomonės lyderiais iš estiškai kalbančių gyventojų, o trečiadienį – su rusakalbių gyventojų bendruomenės atstovais.

Pasak Talino vicemerės Kajos Jappinen (Kajos Japinen), iki trečiadienio pareiškė norą dalyvauti forume „Pilietinė taika” daugiau kaip 200 pelno nesiekiančių susivienijimų, organizacijų ir pavienių asmenų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.