„Chelsea” – „Bolton” komentarai gyvai

„Eurofootball.lt” savo lankytojams siūlo galimybę stebėti Anglijos „Premier” lygos 35-ojo turo rungtynių tarp Londono „Chelsea” ir „Bolton” komentarus gyvai šioje naujienoje. Mačo pradžia Lietuvos laiku – 14.45.

„Chelsea” 2 – 1 „Bolton”

19′ [0 – 1] Lubomir Michalik

22′ [1 – 1] Salomon Kalou

33′ [2 – 1] Salomon Kalou

Sudėtys:

„Chelsea”: (4-3-3)

Petras Cechas; Geremi, Ricardo Carvalho (29′ Frankas Lampardas), Johnas Terry, Wayne’as Bridge’as; Michaelis Essienas, Lassana Diarra, Johnas Obi Mikelis; Shaunas Wrightas-Phillipsas, Andrejus Ševčenko, Salomonas Kalou

Atsarginiai: Carlo Cudicini, Frankas Lampardas, Khalidas Boulahrouzas, Joe Cole’as, Didier Drogba

„Bolton”: (4-4-2)

Jussi Jaaskelainenas; Ivanas Campo, Ricardo Gardneris, Garry Speedas, Abdoulaye Meite; Lubomiras Michalikas, Andranikas Teymourianas, Davidas Thompsonas, Kevinas Daviesas; Nicolasas Anelka, Idanas Talis

Atsarginiai: Ali Al Habsi, Ricardo Vaz Te, Cesaras Martinas, Jamesas Sinclairas, Blazejus Augustynas

Komentarai gyvai

Oras Londone – puikus ir saulėtas. Pilnutėliame „Stamford Bridge” stadione komandos turės visas sąlygas pademonstruoti aukščiausio lygio futbolą.

Šeimininkai rungtyniauja įprastais mėlynos spalvos marškinėliais, svečių apranga – balta.

Prieš prasidedant mačui visi stadione susirinkę aistruoliai minutę atsistoję plojo neseniai mirusio legendinio Anglijos rinktinės žaidėjo Alano Bello garbei.

1′ Rungtynės prasideda

3′ „Chelsea” iškart perima žaidimo kontrolę į savo rankas ir rezga atakas, tačiau „Bolton” kol kas sėkmingai ginasi.

Pirmasis bandymas smūgiuoti iš toli, tačiau M.Essieno bandymą blokuoja A.Teymourianas

5′ Meite klysta savo baudos aikštelėje nepataikydamas į kamuolį, kuris perduodamas iš krašto „Chelsea” puolėjui, tačiau netikėtos progos sulaukęs Ševčenka nesuvaldo kamuolio ir svečiai likviduoja pavojų

6′ Kalou įsiveržia į baudos aikštelę kairiuoju kraštu, suklaidindamas gynėją, tačiau jo skersuotas kamuolys nesuranda kelio į tinklą ir praskrieja lygiagrečiai vartų linijos.

8′ Trenerio Jose Mourinho ir viso „Chelsea” atsarginių suolelio juoką sukėlė nesusipratimas tarp šeimininkų žaidėjų bandant atlikti baudos smūgį – kamuolys buvo perduotas šalia stovėjusiam žaidėjui, tačiau šis buvo nusisukęs ir jį prarado

10′ Pirmąją progą smūgiuoti turi kone visą laiką besiginantis „Bolton”, bet Thompsono iš 25 metrų smūgiuotas kamuolys pataiko į komandos draugą Anelką ir išskrieja už galinės linijos

12′ Žaidimas kiek aprimo, londoniečiai kontroliuoja kamuolį.

Puikios naujienos „Chelsea” gerbėjams – Liverpulyje, „Goodison Park” stadione „Everton” pirmauja prieš „Man Utd” 1-0. Įvartį įmušė Alanas Stubbsas

14′ „Bolton” po truputį atsigauna – neblogą progą smūgiuoti turėjo Anelka, tačiau jo bandymas iš kairiojo baudos aikštelės krašto praskriejo virš vartų.

16′ Ekipos apsikeičia aukštais perdavimais į baudos aikštelę, tačiau didesnio pavojaus pavyko išvengti

ĮVARTIS! 0-1!

20′ Kamuolys pataikė į Geremi ranką ir teisėjas skyrė baudos smūgį iš kairiojo atakos krašto. Po aukšto perdavimo „Chelsea” baudos aikštelėje kilo sumaištis ir Kalou nesugebėjo išmušti kamuolio toliau nuo savo vartų. Tuo puikiai pasinaudojo pirmąsias rungtynes „Premier” lygoje startinėje sudėtyje žaidžiantis Michalikas, iš kelių metrų nepalikdamas vilčių vartininkui Cechui.

ĮVARTIS! 1-1!

22′ „Chelsea” vėl perėmė iniciatyvą ir per keletą akimirkų rezultatą išlygino – Bridge’as skersavo kamuolį į baudos aikštelę iš kairiojo krašto ir Kalou puikiu smūgiu griūvant galva atstatė pusiausvyrą.

24′ Šeimininkai pakilime – po aukšto perdavimo iš krašto vos įvarčio į savo vartus neįsimušė vienas „Bolton” gynėjų – kamuolį atmušė vartininkas. Nuo kampinio svečiai apsigynė sėkmingai.

26′ Geltona kortelė „Bolton” žaidėjui Ricardo Gardneriui už pavojingai aukštai iškeltą koją prieš Wrightą Phillipsą

28′ Ševčenka puikiai susistabdė kamuolį baudos aikštelės prieigose ir sukdamasis smūgiavo į vartus, tačiau ukrainiečiui pritrūko kelių centimetrų

29′ Keitimas „Chelsea” gretose – skausmus jaučiantį ir neseniai traumą išsigydžiusį Ricardo Carvalho keičia Frankas Lampardas. J.Mourinho pasinaudoja tuo stiprindamas puolimą – vietoje gynėjo išleidžiamas atakuojantis ir kūrybingas saugas.

31′ Puikios dvi šeimininkų atakos! Iš pradžių Ševčenka nestabdydamas kamuolio po perdavimo iš kairiojo krašto smūgiavo į vartus, bet kamuolį pirštų galais virš skersinio nukreipė Juskellainenas.

Iškart po šio epizodo buvo kampinis – Juskellainenas nepasiekė aukšto perdavimo ir griuvo, bet gynėjų sumaištyje Wrightui Phillpsui pataikyti į vartus nepavyko – smūgis buvo netikslus

32′ „Chelsea” visiškai dominuoja aikštėje

33′ ĮVARTIS! 2-1!

34′ „Chelsea” pelnytai įsiveržia į priekį, kai po kampinio įveikęs savo gynėją kamuolį į vartus galva antrą kartą siunčia Kalou. Po jo smūgio kamuolys po gynėjo bandymo jį atmušti atsitrenkė į skersinį ir, dar kartą atsimušęs į vartininko nugarą, pateko į tinklą.

37′ „Bolton” futbolininkai atrodo kiek sutrikę – jiems sunkiai sekasi užmegzti bent kiek lygesnį žaidimą su puikią sportinę formą demonstruojančiu ir nuolat atakas rezgančiu „Chelsea”

40′ Lampardo bandymą smūgiuoti iš arti paskutinę akimirką blokuoja gynėjas. Nuo kampinio svečiai šiaip taip apsigina sėkmingai.

41′ Kiek pavojingesnė „Bolton” kontrataka, bet iš krašto skersuotą kamuolį toliau nuo savo vartų išmuša vartininkas

42′ Dabar abiejų komandų žaidime šioks toks atoslūgis – futbolininkai laukia pertraukos

44′ „Bolton” pradėjo daugiau kontroliuoti kamuolį, bet nieko pavojingesnio nesukuria

Komandų naujienos

„Chelsea” šiame mače verčiasi be traumuotų saugų Michaelio Ballacko (kulkšnis) bei Arjeno Robbeno (kelis), tačiau į rikiuotę po diskvalifikacijos grįžo Michaelis Essienas.

Treneris Jose Mourinho nusprendė leisti pailsėti Ashley Cole’ui, Frankui Lampardui, Didier Drogba, Joe Cole’ui bei toli gražu ne visada į startinę sudėtį patenkančiam Paulo Ferreirai, kurie žaidė UEFA Čempionų lygos pusfinalyje savaitės viduryje.

Kur kas didesnių bėdų turi „Bolton” treneris Samas Allardyce’as – dėl įvairių priežasčių komandai padėti negalės El-Hadji Dioufas, Talis Ben Haimas, Abdoulaye Faye, Kevinas Nolanas, Nicky Huntas bei Steliosas Giannakopoulosas.

Mintys prieš rungtynes

„Chelsea” trenerio asistentas Steve’as Clarke’as:

„Esame pakankamai ‘švieži’. Pastaruoju metu turėjome sužaisti labai daug mačų, bet žaidėjai yra puikiai nusiteikę. Jie mėgaujasi šia akimirka, adrenalinu, kurį gauna kovodami dėl tiek daug trofėjų.

„Pastaruoju metu atrodo, kad kiekvienas mačas yra lyg finalas. Stengiamės, kad futbolininkai taip ir nusiteiktų.

„Šis sezonas – neitikėtinas”.

„Bolton” trenerio asistentas Sammy Lee:

„Nemanau, kad „Chelsea” komandai sukels kėblumų tai, kad jie žaidė daug rungtynių pastaruoju metu. Nemanyčiau, jog nuovargis turės efekto jų pasirodymui. Londono ekipos sudėtis tam yra pritaikyta.

„Žinome šio mačo reikšmę ir labai jo laukiame”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.