Cezario pjūvis

Cezario pjūvis – tai operacija, kurios metu atliekamas pilvo pjūvis, tam kad būtų pasiekta gimda ir vaisius. Svarbiausios Cezario pjūvio priežastys yra nesėkmingai besivystantis gimdymas, pakartotinas Cezario pjūvis, daugiavaisis gimdymas, pirmalaikis gimdymas, kūdikio padėtis kojomis į priekį bei embriono išsekimas. Nors Cezario pjūvis yra pakankamai dažna operacija, daugelis moterų nežino, kaip ir kodėl vyksta šis procesas.

Kada atliekamas Cezario pjūvis?

Tam, kad būtų įmanoma natūraliai pagimdyti:

1.Turi būti pakankamai stiprūs gimdos susitraukimai, kurie išplėstų gimdos kaklelį iki 10 centimetrų;

2.Vaisius turi pajėgti pereiti gimdymo kanalą;

3.Turi būti pakankamai didelis dubuo.

Jeigu šie trys faktoriai neegzistuoja, tuomet iš tiesų didelė tikimybė, jog gimdyvei bus atliekamas Cezario pjūvis. Jei gimdos kaklelis prasiveria, gydytojas leidžia gimdyvei tęsti gimdymą natūraliai iki 24 valandų arba ilgiau, žinoma, tuo atveju, jei nei motinai, nei kūdikiui negresia pavojus. Jeigu per šį laiką gimdos kaklelis pakankamai neprasiplečia, Cezario pjūvis tampa neišvengiamas.

Kuomet gimdymas tęsiasi pernelyg ilgai, gydytojai turi imtis atsargumo priemonių, kad užtikrintų, jog nei mama, nei kūdikis neišsektų. Užsitęsusio gimdymo metu atsiranda didelė infekcijų ir deguonies trūkumo rizika. Tai viena iš priežasčių, kodėl prireikia atlikti Cezario pjūvį.

Kita svarbi Cezario pjūvio priežastis – tai nėštumo metu atsiradusios komplikacijos. Jeigu gimdyvei nėštumo metu yra išsivysčiusi toksemija, tuomet yra didelė tikimybė, kad Cezario pjūvis bus atliktas dar iki termino pabaigos.

Po operacijos

Sunkiausias Cezario pjūvio etapas yra išgijimas. Gulimasis ir kėlimasis iš lovos, lipimas laiptais, ėjimas į tualetą pradžioje bus tikrai skausmingos procedūros. Po Cezario pjūvio rekomenduojama nekelti sunkių daiktų ir nevairuoti automobilio.

Pačiam pjūviui atlikti reikalingos tik kelios minutės, tačiau šios kelios minutės keletui savaičių drastiškai pakeis jūsų kasdienybę. Grįžti į įprastas vėžes, prireiks ne tik nemažai laiko, bet ir kantrybės. Toms, kurios gyveno itin aktyviai iki Cezario pjūvio, šis gijimo periodas gali būti išties erzinantis.

Po Cezario pjūvio operacijos moteriai belieka kantriai laukti. Ją gali vilioti noras sugrįžti į tą patį gyvenimo tempą, kuris buvo prieš operaciją, tačiau sveikatos labui, patariama susitelkti į tai, ko reikalauja gyjantis kūnas.

Cezario pjūvis ir kūdikio žindymas

Teigiama, kad motinos, kurioms buvo atliktas Cezario pjūvis, gali jausti nusivylimą ir nepilnavertiškumą dėl to, kad „nepavyko” pagimdyti natūraliai ir buvo sugriauti jų lūkesčiai. Atsiranda minčių, kad jeigu ji „suklydo” gimdydama, gali „suklysti” ir žindydama. Žinoma, šis nerimas yra nepagrįstas, nes nėra jokios priežasties, kodėl po Cezario pjūvio moteris galėtų nesėkmingai maitinti kūdikį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.