Ką parodė kinas, nereikia patvirtinti mokslui!?

Kad televizijos ar didžiojo ekrano įtaka milžiniška, jau nereikia nė diskutuoti. Tačiau visai neseniai paaiškėjo, jog kinas tampa reikšmingesnis ir už realybę, už mokslinius įrodymus. Bent jau serbams, kurie neseniai suvokė, kad yra kilę iš Supermeno (Žmogaus-voro) planetos…

Serbams nereikia jokių mokslinių įrodymų. Filmas „Žmogus-voras” ir taip įtikino tos šalies gyventojus, jog jie kilę iš Supermeno planetos, o pats Supermenas – serbas. Ne vienas vietos dienraštis nusprendė, kad S raidė ant jo kostiumo reiškia Serbiją. Tokį įsitikinimą dar labiau sustiprino neseniai Serbijoje rastas naujas mineralas, panašus į išgalvotą kriptonitą, kuris atima galias iš komiksų ir filmų herojaus Supermeno.

Šią savaitę Serbijos žiniasklaida su pasididžiavimu ir patriotiškumu reagavo į žinią, kad šalyje rasto naujo mineralo sandara labai panaši į kriptonito. Didžiuotis, jog yra kilę iš susprogusios Supermeno gimtosios planetos Kriptono liekanų, serbams pakako sulyginti, kaip atrodo antrame filme apie Žmogų-vorą vaizduojamas išgalvotas ir tikrasis mineralas. Atrasto mineralo ir išgalvoto kriptonito cheminės sandaros panašumą patvirtino ir vienas minerologas

Kaip praneša naujienų agentūros, keli Serbijos laikraščiai antraštėse skelbė: „Supermenas yra serbas!” Vienas leidinys visai rimtai džiūgavo, kad pagaliau esama mokslinių įrodymų, jog serbai – paties Dievo žmonės. Prie džiūgautojų prisidėjo net solidus provyriausybinis dienraštis „Politika”

Nors atrastą mineralą mokslininkai žada pavadinti jadaritu, kažin ar kas nors jį šitaip vadins. Akmuo ir toliau liks kriptonitas, nes pasauliui taip išaiškino garsusis filmas apie Supermeną.

Suprantama, trečioje juostoje apie Žmogų-vorą, kuri greitai pasirodys didžiuosiuose ekranuose, serbai ieškos dar daugiau savo teorijos „įrodymų”. Nors pasaulinė „Žmogaus-voro 3” premjera numatyta tik gegužės 4 dieną, Vilniuje ir Kaune balandžio 30-ąją prieš pat vidurnaktį bus parodytas išankstinis seansas. Gal ir mes atrasime kokių nors sąsajų su Lietuva? Juk tai tampa mada. Tiesa, jau galėjome šaukti, galėjome „džiaugtis”, jog esame Hanibalo Lekterio „tautiečiai”. Visa pasaulio spauda ne kartą skelbė, kad Thomaso Harriso romanų ir jų ekranizacijų veikėjas Hanibalas Lekteris gimė Lietuvoje. Galėjome, bet tai ne tas pat kaip rasti „giminystės” ryšių su Supermenu, – nėra kuo didžiuotis.

Neseniai JAV buvo priimtas įstatymas, leidžiantis nuteisti laisvės atėmimu tuos, kurie kino teatro salėse turės filmavimo kameras ar fotoaparatus ir jais naudosis, mat daugiausia piratinių kopijų ir padaroma perfilmuojant juostas kino salėse. Lietuvoje į kino seansus taip pat nebus įleidžiami žiūrovai, turintys vaizdo kameras ar fotoaparatus, kuriais galima filmuoti. Ir nepasiteisinsi, kad filme bandysi ieškoti vienos ar kitos „mokslinės tiesos” įrodymų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.