Nubaudė vargonus sukapoti leidusį kunigą

Istorinius vargonus suniokoti leidusiam Varėnos rajono Nedzingės Švč.Trejybės parapijos bažnyčios kunigui Ąžuolui Miliauskui – nemalonumai.

Pasak dienraščio „Lietuvos rytas”, Kultūros paveldo departamento Alytaus teritorinio padalinio vadovas Vytautas Kolesnikovas jam paskyrė pusantro tūkstančio litų baudą.

Už Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymo ar Kilnojamųjų kultūros vertybių apsaugos įstatymo pažeidimus Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą iki 3 tūkstančių litų.

Tačiau dvasininką baudę paminklotvarkininkai atsižvelgė į tai, kad jis apgailestavo dėl savo poelgio, ir numatytą maksimalią baudą sumažino perpus.

Ą.Miliauskas tikino nežinojęs, kad senieji bažnyčios vargonai yra saugoma kultūros vertybė.

Kultūros paveldo departamentas dar turi apsispręsti ir dėl padarytos žalos atlyginimo. Žala už suniokotus vargonus gali siekti keliasdešimt tūkstančių litų.

Jau daugelį metų neveikę senieji Nedzingės bažnyčios vargonai, kurie yra įtraukti į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registro statinių puošybos ir įrangos sąrašą, buvo suniokoti balandžio viduryje.

Bažnyčioje pradėjus montuoti naujus vargonus, senieji buvo vandališkai sukapoti. Kunigas Ą.Miliauskas tikino neliepęs to daryti, tik buvęs ne taip suprastas. Bet beveik neabejojama, kad be kunigo žinios niekas su vargonais nebūtų drįsęs taip pasielgti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.