Partiečių konkurencija virto rimtais kaltinimais

Kyšininkavimu įtariamos socialdemokratės sulaikymas siejamas su politiniu susidorojimu, surengtu Kauno socdemų lyderio rinkimų išvakarėse

Kovą dėl vadovavimo Kauno socialdemokratams lydi skandalai.

Vakar svarstyta, ar išties į ją įtraukti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai ir Kauno apygardos prokuratūros prokurorai. Vėlų ketvirtadienio vakarą jie sulaikė ir į areštinę uždarė dvi Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos tarnautojas – 56 metų Nijolę Lukošienę ir 57 metų Eugeniją Damulevičienę. Jos įtariamos paėmusios po tūkstančio litų kyšius iš vienos bendrovės direktoriaus, kuriam grėsė bauda. Vakar popiet N.Lukošienei skirta kardomoji priemonė – ji 3 mėnesiams nušalinta nuo pareigų.

Kai kurie Kauno socialdemokratai šią teisėsaugininkų operaciją vadino politiniu susidorojimu, surengtu Kauno skyriaus pirmininko rinkimų išvakarėse. LŽ pasiekė N.Lukošienės broliu prisistatančio Sauliaus Antanaičio kreipimasis į aukščiausius šalies pareigūnus ir teisėsaugą, jame teigiama, kad su seserimi mėginama politiškai susidoroti. Pasak S.Antanaičio, paimti kyšio moteris negalėjo, nes prašytos paslaugos ji negalėjo suteikti pagal savo kompetenciją.

Esą būdama Kauno socialdemokratų skyriaus narė ir atvirai palaikydama skyriaus pirmininko Gintauto Labanausko bloką N.Lukošienė sulaukė grasinimų iš kitos socdemų stovyklos, kuriai priklauso ir Vyriausybės atstovas Kauno apskrityje Vasilijus Popovas. „Prieš savaitę prie manęs priėjo V.Popovas ir pasakė, kad jei aš ir mano sesuo nepereisime į jo pusę, sesuo ne tik lėks iš darbo, bet ir „sės”. Grasinimus seseriai perdaviau, bet ji nepabūgo. V.Popovas pažadus ištesėjo”, – kreipimesi rašo S.Antanaitis.

Pasak jo, N.Lukošienė balandžio 17 dieną buvo įspėta apie atleidimą iš darbo, o balandžio 26-osios vakarą įvyko minėtas incidentas.

S.Antanaitis teigia žinantis, kad V.Popovas galėjo grasinti ir kitiems skyriaus nariams.

Politinės provokacijos galimybės neatmetė ir dabartinis Kauno skyriaus pirmininkas Gintautas Labanauskas. Pasak jo, iš 600 narių šiandien vyksiančiuose rinkimuose dalyvaus tik 200, mat taip nusprendė partijos taryba. Pretenduojantiesiems į svarbų pirmininko postą gyvybiškai svarbus kiekvienas balsas, o sulaikytoji N.Lukošienė turėjo būti viena iš balsavimo teisę turinčių dalyvių.

Tačiau V.Popovas kratosi prisidėjęs prie bet kokių intrigų. „Mano vertinimas labai paprastas. Nieko nedariau, nedarau ir nedarysiu. Juoba nesu grasinęs ar kaip nors kenkęs. Nei galimybių, nei įgaliojimų atleisti iš darbo neturiu”, – sakė žinomas politikas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.