Vaikų kambario baldai

Pradedant įrenginėti vaiko kambarį, reikia atsižvelgti į amžių, pomėgius (jei tokius jau galima įžvelgti), o taip pat į tai, kokios bus funkcionalios zonos – poilsio, miego, mokymosi.

Nuo to priklauso, kokius baldus teks pasirinkti ir kaip juos išdėstyti kambaryje.

Ikimokyklinukui

Amžius nuo dviejų iki šešių metų – labai įdomus. Ikimokyklinukai aktyviai nagrinėja juos supantį pasaulį, smalsi nosytė lenda tai ten, tai šen – sunku ją sužiūrėti. Šio amžiaus vaikams gamintojai siūlo ypač spalvingus ir išradingo dizaino baldus. Lova, staliukas, kėdutė, spintelės drabužiams ir dėžutės žaislams – pačių netikėčiausių formų ir kontūrų.

Šiame amžiaus tarpsnyje vaikas labai judrus, todėl būtina sąlyga – baldai turi būti saugūs: neturi būti neužapvalintų, blogai apdirbtų kampų, furnitūros iš metalo, stiklinių elementų.

Žinoma, šešiamečio ir pomėgiai, ir ūgis skiriasi nuo dviejų metukų vaiko, todėl šioje situacijoje labai patogūs yra baldų komplektai, kuriuos galima transformuoti. Juose vienas daiktas gali būti panaudotas keliems tikslams, nes pagrindines tarpusavyje susijusias dalis galima keisti, išlaikant nepakitusią pagrindinę konstrukciją. Tokią konstrukciją gali sudaryti vieno ar dviejų aukštų lovelė, kopėtėlės, spintelės, stalas. Variantų gali būti įvairių – iš spintos ištraukiama lova arba iš po lovos išsitraukiantis stalas, ar spinta, tampanti lovos pagrindu.

Tokie baldai taupo vietą ir gali būti sumontuoti net nedidelio ploto kambaryje, kokie dažniausiai ir atitenka vaikams. Tokiame kambaryje sumontavus kompaktiškus baldus, vaikui daugiau erdvės liks žaidimams.

Persiformuojančiuose balduose lovą dažniausiai galima padidinti, tačiau specialistai rekomenduoja pirkti visavertes stacionarias lovas, kurių plotis būtų ne mažiau nei 90 cm. Geriausia, kad lova būtų su ortopedinėmis grotelėmis ir puskiečiu čiužiniu. Jei lova yra antrame aukšte, iki lubų turi būti ne mažiau kaip 70 cm. Medžiagoms keliami tie patys reikalavimai – viskas turi būti natūralu.

Tęsinys. Pradžia Nr. 90

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.