Laimė mainais

Iškeliauti užsisakius nakvynę viešbutyje – patogu, tačiau brangu ir… nelabai įdomu.

Realaus šalies gyvenimo pro viešbučio langus nepamatysi. Kita vertus, kam nesinorėtų bent kartą gyvenime pabūti tikru paryžiečiu arba romiečiu? Juk tai daug įdomiau, nei susipažinti su apylinkėmis važiuojant turistiniu autobusu…

Kaip tai padaryti? Apsikeisti namais. Čia esama keleto patrauklių momentų. Pirma, jūs sutaupote, antra – gaunate galimybę pažinti gyvenimą kitoje šalyje „iš vidaus”. Susipažįstate su kaimynais, einate apsipirkti į turgų… Tuo metu būsto šeimininkai daro tą patį jūsų namuose.

Kaip tai daroma

1. Pirmiausia jūs turite turėti namą arba butą.

2. Jums pravers internetas ir kredito kortelė (Visa, MasterCard, Discover arba American Express).

3. Pageidautina mokėti bent vieną iš užsienio kalbų, pavyzdžiui, anglų.

4. Jums teks užsiregistruoti vienoje iš svetainių, siūlančių namų mainus. Taip pat turėsite įstoti į atitinkamą internetinį klubą, o tam teks pakloti minimum 99,95 dol. už metinę narystę ir priėjimą prie duomenų apie butus, namus ar bungalus kitose šalyse bei šeimas, kurios yra pasiryžusios juos užleisti mainais į jūsų būstą.

5. Jums reikės smulkiai aprašyti savo nekilnojamąjį turtą – kur, kas, kiek ir kaip. Pageidautinos jūsų būsto interjero nuotraukos.

6. Įstojus į klubą, jums atsvers maždaug 15 000 pasiūlymų iš skirtingų šalių ir kontinentų. Rasite net tris pasiūlymus iš pasakų šalies Vanuatu, kuri yra Ramiojo vandenyno pietvakariuose, Naujųjų Hebridų archipelage. Įdomu tai, kad tenykščiai gyventojai laiko save laimingiausiais pasaulyje. O kas nenorėtų bent kurį laiką patirti šito jausmo?

7. Jeigu radote, kas jus domina, užmegzkite kontaktą su jums patikusio būsto šeimininkais. Tai daroma el. paštu arba telefonu. Aptarkite abipusiškai priimtiną atostogų laiką ir kraukitės lagaminus.

Atsargos priemonės

1. Rinkitės tik tuos žmones, kurie jau ne pirmus metus keičiasi būstais.

2. Juristai pataria apdrausti turtą.

3. Jeigu dėl kokių nors priežasčių mainai neįvyko, ir ne dėl jūsų kaltės, klubas, kurio narys jūs esate, turi kompensuoti jums netesybas, o jos siekia iki 5 tūkstančių dolerių.

P.S. Jeigu susidomėjote, galite pasižvalgyti, pavyzdžiui, čia: www.homeforexchange.com

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.