Pratęskime knygose…

Gegužės 2-ąją 15 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Jaunimo skyriuje (Tilžės g. 9) vyks renginys „Pratęskime gyvenimą knygose…”, siekiantis paskatinti jaunuosius kūrėjus.

Renginį organizuoja spaustuvė „Druka” ir Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka. Į susitikimą kviečiame visų Klaipėdos mokyklų vadovus, lituanistus, jaunuosius kūrėjus. Tikimės, kad drauge pavyks iššifruoti dar vieną moksleivių komunikacijos kodą – išgirsti, suprasti, įvertinti, perskaityti savo ir savo bendraamžių kūrybą knygose.

Renginį organizuojame įkvėpti Kretingos J.Pabrėžos gimnazijos lituanistės D.Balčienės, kurios vadovaujamam jaunųjų kūrėjų klubui „Strėlė” šis komunikacijos būdas tapo neišvengiama būtinybe – kasmet išleidžiami moksleivių kūrybos almanachai, o šiais metais pasirodė knyga „Gyvenu su pasaka”.

Mes greiti paguosti verkiantį vaiką, uoliai ieškome sprendimų, kaip padėti alkstančiam, o kada ištiesėm pagalbos ranką kuriančiam?.. Būtent jų svajonių, minčių virsmas žodžių ar spalvų žaismu gali pakylėti, padrąsinti, atverti naujus pasaulius ir jiems patiems, ir šalia esantiems.

Norėtume, kad šis moksleivių, mokytojų ir spaustuvės atstovų susitikimas bibliotekoje taptų tradicija, pakylėtų į naują komunikacijos lygmenį. Tegul ir mūsų miesto jaunimas iš Klaipėdos mokyklų moksleivių kūrybos almanacho puslapių mums tars: „Mes čia gyvename”.

Renginyje bus pristatytos Klaipėdos spaustuvės „Druka” išleistos knygos. Jaunųjų kūrėjų klubo „Strėlė” knygoje „Gyvenu su pasaka” surinktos klubo narių originalios pasakos. Knygelė skirta ne tik skaityti, bet ir spalvinti. Knygoje „Ieškoti savęs einu…” pateikti Kretingos pranciškonų gimnazijos mokinių kūrybiniai darbai, įvertinti respublikiniuose, zoniniuose, rajono filologų, fotografijos, dailės konkursuose. R.Žeimienės ir I.Dagytės knygoje „Nidos vidurinės mokyklos vaikai: veidai ir pasauliai” kalbama apie mokinių savikūrą. Fotoportretuose ir mokinių užrašytose mintyse atsiskleidžia jų požiūris į gyvenimo kūrybą, jų pomėgiai. Kaupiančio patirtį jauno žmogaus ir brandaus kūrėjo dialogas, klausymas ir įsiklausymas skamba kaip moderniai viltingas ir harmonizuojantis kartų sąšaukos akordas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma .

2 atsiliepimai į "Pratęskime knygose…"

  1. nera

    as toj knygoj esu!!! 😀 woohoo 8)

  2. nu krc

    nu ir as 8) as tas jonas :DD 😛

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.