Estijos reitingas gali būti sumažintas

„Sampo Pank” – „Danske bank” – skambina pavojaus varpais, nes tarptautinės reitingų agentūros „Moody’s”, „Standard & Poor’s” ir „Fitch” dėl ekonomikos perkaitimo pavojaus gali sumažinti Estijos valstybės reitingą, rašo „Eesti Express”.

Iki šiol Estija išsaugojo aukštą A reitingą. Kas nutiks, jeigu reitingas bus sumažintas iki B lygio? „Paskolų palūkanų didinimas. Iki šiol išmokėti paskolas buvo nesunku, nes reitingas buvo aukštas. Jeigu reitingas bus sumažintas, Estijoje daugiau nebus išduodamos paskolos tokiomis palankiomis sąlygomis”, – sako „Sampo Pank” atstovai.

Kovo 22 d. „Danske bank” ataskaitoje pastebima, kad Estija, Latvija, Lietuva, Bulgarija ir Rumunija atsidūrė rizikos zonoje, ir stambiausios pasaulio reitingų agentūros gali pakeisti šių šalių reitingą iš „stabilaus” į „neigiamą”.

„Standard & Poor’s” patvirtino savo balandžio 18 d. ataskaitoje, kad Estijos reitingo sumažinimo grėsmė iš tiesų rimta. Remiantis minėta ataskaita, Estija gali atsidurti nepajėgi net su pertekliniu biudžetu sumažinti vidaus paklausą, vartojimą ir spartų paskolų augimą, tai yra užtikrinti „švelnų ekonomikos nutūpimą”.

Valstybės reitingu tarptautinės agentūros įvertina valstybių pajėgumą susigrąžinti užsienio skolas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.