Arčiau kasdienybės

Vilniaus dailės akademijos (VDA) studentų grafikos estampų ir piešinių paroda „Žiūrėjimas į žvilgsnį” šiandien 18 val. atidaroma KKKC galerijoje (Daržų g.10 / Bažnyčių g. 4) .

„Žvilgsnis priklauso mums ar mes – jam?” – svarsto dailės studentai ir žiūrovus kviečia apie tai susimąstyti jų kūrinių ekspozicijoje, kurioje – meninės interpretacijos šia tema.

Jaunųjų siekis įtraukti ir žiūrovus į aktyvesnį idėjos plėtojimą ekspoziciją išveda ir į viešąsias miesto erdves. Klaipėdos senamiestyje pasirodė didelio formato fotografijos – kasdieniam gyvenimui nebūdingo svarstymo apie žvilgsnio nepakeičiamumą, neklystamumą ir reikšmingumą įterpinys į kasdienę aplinką.

Vienas svarbiausių jaunųjų menininkų projekto tikslų – ne tik rutulioti įdomią idėją, kelti klausimus, bet parodyti, kad menas nėra kažkas tolima, nepasiekiama ir suprantama tik nedaugeliui, kad tai gali priartėti prie kiekvieno, dalyvauti mūsų kasdieniame suvokime ir galbūt jį keisti, skatinti kūrybiškumą.

Parodos dalyviai – VDA grafikos specialybės studentai. Dalis jų – Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos auklėtiniai, kurie į gimtąjį miestą grįžta norėdami pasidalinti su juo savo kūryba, padėti suartinti kasdienį gyvenimą ir meną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.