Žemė Melnragėje turi paklausą

Vakar uostamiesčio Savivaldybėje įvyko jau penktasis šiais metais viešas valstybinės žemės sklypo pardavimo aukcionas.

Nugalėtoja iš jo išėjo Klaipėdoje registruota bendrovė, už 7,5 aro sklypą Melnragėje, Otų gatvėje, pasiūliusi 753 tūkst. litų. Pusė šios sumos papildys miesto iždą, o likusioji dalis atiteks valstybei.

Sklypas Otų g. 1 įvardytas kaip komercinės paskirties teritorija, skirta prekybos, paslaugų ir pramogų objektams statyti. Nustatyta pradinė 0,0760 ha sklypo kaina – 431 tūkst. 398,71 lito.

Aukciono sąlygose įvardyta, kad šioje vietoje gali būti statomas vieno arba dviejų aukštų pastatas. Užstatymo tankis – nuo 25 iki 30 proc.

Iš dokumentus pateikusių keturių bendrovių aukciono dalyviais buvo pripažintos tik dvi. Atplėšus vokus su pirminiais pasiūlymais pradinė aukciono kaina paskelbta 436 tūkst. litų.

Varžytinių metu ji išaugo bemaž dvigubai ir pasiekė 99 tūkst. litų už arą. Pasak Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, turint omenyje tai, kad aras komercinės paskirties žemės vidutiniškai kainuoja 40-50 tūkst. litų, iki beveik 100 tūkst. litų išaugusi kaina – visai neprastas rezultatas.

Anot R. Gružienės, kelerių metų patirtis parodė, kad vis dėlto didžiausią paklausą turi gyvenamosios paskirties sklypai. „Šiais metais mes kaip tik ir planuojame parduoti du didelius žemės sklypus gyvenamųjų namų kvartalams statyti. Vienas beveik 8 hektarų sklypas bus parduodamas Giruliuose, kitas – už buvusio medelyno, greta pradėto statyti pranciškonų centro. Šio sklypo plotas – apie 4 hektarus. Taip pat esame parengę keletą komercinės bei pramonės paskirties sklypų. Iš pastarųjų labiausiai domimasi esančiais šalia Vilniaus gatvės”, – sakė R. Gružienė.

Tuo tarpu komercinės paskirties žemės sklypų kainos smarkiai didėti nėra linkusios. Sausio mėnesį vykusiame pirmajame šiais metais aukcione 44 arų sklypas Irklų g. 2 buvo parduotas už 1 mln. 364 tūkst. litų. Jo kaina aukcione pakilo vos 14 tūkst. litų. Maždaug prieš mėnesį 1 mln. 366 tūkst. litų įvertintas 90 arų sklypas Jūrininkų pr. 37 buvo parduotas už 1 mln. 760 tūkst. litų. Sėkmingiausias buvo vasarį įvykęs aukcionas, kurio metu 81 aro ploto komercinio sklypo Jūrininkų pr. 35 kaina pakilo beveik dvigubai – nuo 1 mln. 235 tūkst. litų atplėšus vokus iki 2 mln. 415 tūkstančių. Tuo tarpu sklypo naujame Šiaurės prospekte aukcione sulaukta vos vieno dalyvio.

Šį mėnesį bus parduodamas dar vienas komercinės paskirties žemės sklypas Melnragėje, Žiobrių g. 2.

Praėjusiais metais buvo parduoti 9 žemės sklypai. Iš jų 5, skirti gyvenamiesiems namams statyti. Iš viso gauta per 20 mln. litų. Pusė šios sumos pateko į miesto iždą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.