Seimo etikos sargai aiškinsis, ar socialliberalas ne per giliai pasinėrė į žiniasklaidos verslą

Seimo etikos sargai aiškinsis, ar nėra per daug įsitraukęs į verslą Naujosios sąjungos frakcijos narys Vaclovas Karbauskis, viešai prisipažinęs, jog kaip akcininkas dalyvavo vieno regioninio leidinio akcininkų susirinkime.

„Seimo nariai gali turėti akcijų, bet negali dalyvauti balsavime, – tai yra išaiškinęs Konstitucinis Teismas. Daug Seimo narių turi akcijų, tačiau turi nusišalinti nuo balsavimų akcininkų susitikimuose. Jei visuomenėje kyla abejonių šiuo konkrečiu atveju, mes be abejonės aiškinsimės šitą situaciją”, – BNS sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pavaduotojas Algirdas Monkevičius.

Atgarsių žiniasklaidoje V.Karbauskio dalyvavimas laikraščio „Tauragės balsas” akcininkų susirinkime susilaukė po to, kai žurnalistu laikraštyje „Tauragės kurjeris” dirbantis Gintaras Gražinskas, bandęs įsidarbinti laikraštyje „Tauragės balsas”, prokuratūrai pateikė įrašą, esą įrodantį, jog dalį algos V.Karbauskis bei jo verslo partneriai siūlę „vokelyje”.

Parlamentaras tariamą vokelių skandalą vadina „grubia provokacija”.

Tuo metu Žurnalistų sąjunga (LŽS) įspėja, kad Lietuvoje kyla reali grėsmė nepriklausomai ir laisvai žurnalistikai tapti valdžios atstovų įtakos sfera ir reikalauja detalaus galimo vokelių skandalo ištyrimo.

„Jei žiniasklaidoje skelbiami faktai pasitvirtins, tuomet Lietuva turės oficialiai pripažinti, kad mūsų šalyje negalioja valdžių atskyrimo principas. Maža to, formaliai ar neformaliai spręsdami dėl žurnalistų įdarbinimo laikraštyje ar kitoje žiniasklaidos priemonėje, valdžios atstovai de facto tampa ir asmenimis, kurie nustato žurnalisto darbo sąlygas bei veiklos principus”, – teigia LŽS.

Pasak žurnalistų susivienijimo pranešimo, atsižvelgdama į viešai keliamas problemas dėl galimos valdžios atstovų įtakos žurnalisto profesinei veiklai, „Lietuvos žurnalistų sąjunga sieks artimiausiu metu sudaryti darbo grupę iš žurnalistus ir žiniasklaidos verslo atstovus vienijančių asocijuotų struktūrų, žurnalistus rengiančių mokymo įstaigų bei nevyriausybinių organizacijų, kuri parengtų įstatymų pataisas, užtikrinančias tinkamą žurnalisto profesinio, teisinio ir socialinio statuso apsaugą ir garantijas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.