Ką vyras turi žinoti apie madą ir etiketą

Drabužiai – žmogaus kultūros, socialinės padėties atspindys. Vyrų mada ne tokia kaprizinga, nei moterų. Ir nors ji laužo visus stereotipus ir ribas, vistik pirmauja klasikinis stilius. Jei moteris gražiai atrodo su įvairaus ilgio sijonuku, tai vyras su kiek per trumpomis kelnėmis ar šortais biure atrodys juokingai. Todėl, žinoti svarbias etiketo taisykles būtina visiems, tiek moterims, tiek vyrams.

Drabužio dydis.
Pernelyg siauras ar į maišą panašus drabužis gadina net pačią įmantriausią figūrą. Svarbu atkreiti dėmeį į amžių bei kūno sudėjimą.

Švarkas.
Būtina atkreipti dėmesį į pečių liniją. Jei švarkas nors centimetru per didelis, po kurio laiko, pečiai nukars ir siluetas praras formas. Jis neturi nei spausti, nei kabėti. Švarko rankovė turi tik pridengti riešą.

Jei neplanuojate dalykinio susitikimo, nėra būtina dėvėti kostiumą ar pasirišti kaklaraištį. Galite pasirinkti kiek laisvesnį stilių. Švarkas gali būti ir odinis ir velvetinis, su kiek paryškintomis detalėmis. Kartais švarką galima pakeisti dailiu megstiniu, apsivilkti margesnius marškinius su sąsagomis ar pasirišti skarelę. Dar madingi dryžuoti ir languoti audiniai. Tik pravartu švarką, liemenę ar megstuką derinti prie dominuojančios spalvos.

Apykaklė.
Pakelta apykaklė, dėja, liko praeity. Nebent ruošiatės į teminį vakarėlį ir ketinate vilktis Elvio Preslio kostiumą.

Sagos.
Šį aksesuarą sugalvojo karalius Eduardas VII – asis, kurio svoris kiek padidėjo ir teko pertvarkyti drabužį. Taisyklė tokia: apatinė vyriško švarko saga nesegama. Būtina atkreipti dėmesį, kad sagos taip pat turi stilių. Masyvios, spalvotos ar inkrustuotos sagos nelabai tinka prie dalykinio kostiumo. Jei norite paryškinti save, segėkite marškinių sąsagas.

Kelnės.
Kelnės turi dengti kojines, net jei jūs sėdite užsidėję koją ant kojos. Kojinės neturi matytis net einant.

Kojinės.
Kojinių spalva turi derėti prie drabužio visumos. Ir jokiu būdu nedėvėti baltų kojinių. Tai blogo etiketo ženklas. Baltos kojinės skirtos sportui, nebent ketinate vilktis baltą smokingą! Kita svarbi taisyklė – nedėvėti kojinių avint vyriškas basutes.

Batai.
Į vyriškus batus moterys pažvelgia gal ir ne iš pirmo žvilgsnio, bet tikrai iš antro. Ar vyras tvarkingas, sprendžiame iš jo apavo. Gal ir nereiktų vyrų mokinti, kad batai turi būti švarūs, tvarkingi ir atitiktų stilių. Bet priminti pravartu.

Kaklaraištis.
Ši detalė – tai puiki priemonė paįvairinti drabužį. Tik nepamirškite, kad kaklaraištis negali būti per trumpas. Jis turi siekti diržą ir iš dalies arba pilnai uždengti diržo sagę. Kokybiški kaklaraiščiai gaminami iš šilko ir jų viduje įsiūta standinanti medžiaga, kuri palaiko jo formą. Visada būtina derinti kaklaraištį su marškiniais. Jei dėvite languotus ar dryžuotus marškinius, riškite vienspalvį kaklaraištį. Jei visgi norite rišti dryžuotą kaklaraištį ir vilkėti dryžuotais marškiniais, atminkite, kad kaklaraiščio dryžiai turi būti arba siauresni arba platesni už marškinių juosteles.

Aksesuarai.
Diržo ir batų spalva turi sutapti. Segdami laikrodį atminkite, jog yra dalykiniai bei sportiniai laikrodžiai. Klasikiniai ar dalykiniai tinka tik dalykiniams susitikimams. Jokiu būdų nesisekite sportinio, stambaus laikrodžio dėvėdami kostiumą ir eidami į svarbų susitikimą. Šiam reikalui tinka smulkesni, perjuosti odiniu dirželiu, laikrodžiai. Nepagailėkite dalies santaupų ir įsigykite kelis.

Ir pabaigai. Jei norite atrodyti nepriekaištingai, turite gaiviai kvepėti. Ir ne cigarais ir viskiu, o prabangiais kvepalais. Plaukai turi būti švarūs ir tvarkingai sušūkuoti. Jei jūs nešiojate ūsus ar barzdą, jie taip pat turi būti nepriekaištingi. Atminkite, kad moterys ir verslo partneriai labai pastabūs. Nebūtina demontruoti savo piniginės storį. Atkreipkite dėmesį į visumą, daiktų kokybę ir stilių. Turėkite porą kostiumų, kelias poras batų ir kaklaraiščių. Jei jie bus švarūs ir tvarkingi, visada atrodysite patraukliai ir dalykiškai. Nes prasta ir pigi išvaizda kenkia jūsų reputacijai ir įvaizdžiui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Ką vyras turi žinoti apie madą ir etiketą"

  1. Julius

    Tikrai ačiū už šį straipsi 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.