Donaldo Trampo patarimai kaip tapti turtingu

Milijardierius Donaldas Trampas (Donald Trump) pateikė dešimt praturtėjimo sąlygų. Šis žmogus 1980 – aisiais sukaupė dideles pajamas tik tam, kad jų netektų. Šiuo metu jis vėl turtuolių viršukalnėje, jo turtas įvertintas 3 mlrd funtų. Savo naujoje knygoje jis dalinasi verslo sėkmės receptais, teigia The Mirror.

Knygoje „Trampas. Kaip tapti turtingu”, milijardierius, užsiimantis nekilnojamo turto verslu, dalinasi patirtimi, kaip uždirbti pirmąjį milijardą.

1. Visada renkitės atitikdami savo esamą socialinį statusą. „Aš niekada nepirkdavau brangių drabužių. Kam pirkti kostiumą, kainuojantį tūkstančius dolerių, jei galima pakloti šimtą. Juk niekas nesužinos. Dėja. Su amžiumi supratau, kad aš klydau. Dabar aš perku prabangią, kokybišką avalynę ir ji man tarnauja ir tarnaus amžius. O batai, kuriuos pirkau labai pigiai, susidėvėjo ir atrodo, kiek buvo verti. Drabužiai apie mus pasako daug daugiau. Jie kalba apie mus, mums dar neprasižiojus.”
2. Sąmoningai kenkite savo reputacijai. „Pateikite kruopščiai atrinktą informaciją, paskleiskite apie save apgalvotą kritiką, pamatysite tikrą reakciją. Galite išgirsti daug naudingos informacijos. Susirinkime galėjau pateikti daugybę papiktinančių teiginių, kad pamatyčiau daugumos ten esančių reakciją, ar jie pataikūniškai pritars ar ims įnirtingai prieštarauti. Tai geras būdas įvertinti tuos, kurie sėdi su tavimi prie vieno stalo.”
3. Tapkite savo asmeniniu finansiniu patarėju. „Dauguma verslininkų samdo brangiausius patarėjus, bet aš mačiau ir daug žmonių, kurie po to patirdavo bankrotą. Rinkdamiesi patarėją, nepatingėkite ir perskaitykite verslo puslapius, straipsnius, parašytus garsių žmonių, turinčių nemažą patirtį. Taip įgausite daugiau patirties, susipažinsite su verslo idėjomis, pasiekimais ir niekas negalės jūsų apgauti.”
4. Duokite atgal. „Jei jus spaudžia, įžeidinėja, atsakykite tuo pačiu. Kovokite su visa jėga. Akis už akį. Išugdykite nepasitikėjimą. Suprantu, kad tai atrodo labai negražiai, bet net pats geriausias draugas jums gali smogti į nugarą ir pasisavinti visus jūsų pinigus.”
5. Nepaisykite kirpėjų nuomonės. „Mane dažnai kritikuoja dėl mano šukuosenos. The New York Times mano šukuoseną pavadino „sudėtingu įrenginiu, kurį geriau paduoti į architektūros kritikų teismą”. Mano manymu, mano šukuosena puiki, bet aš niekada neteigiau, kad šukuosena – tai stiprioji mano pusė. Mane stebina tik tai, kad daugelis klausia, ar nenešioju peruko. Atsakau – tikrai ne.”
6. Venkite rankų paspaudimo. „Daugelis tiki stipriais rankų paspaudimais, aš jais netikiu. Pasitaiko atvejų, kai prie manęs prieina sergantis asmuo ir siūlosi paspausti man ranką. Būtent tokiais būdais persiduoda mikrobai. O kam reikalingas sergantis verslininikas? Visiems.”
7. Klausykite savo instinktų. „Verslas – tai ne grupinė veikla. Jūs turite pasitikėti savimi. Jūs galite turėti puikų išsilavinimą, tačiau be instinktų ir intuicijos jums nepavyks prasimušti ir išsilaikyti verslo jūroje. Ši sritis sudėtinga net tiems, kas turi įgimtą sugebėjimą. Yra nepaaiškinami požymiai, aiškinantys reikia ar nereikia sudaryti šiandien sutartį.”
8. Išlaikykite optimizmą, bet būkite pasiruošę pralaimėjimui. „Yra pakilimai ir kritimai, bet jūs galite juos išgyventi, jei būsite pasiruošę priimti nesėkmę. Sugebėjimas pajausti nesėkmę, išgelbėjo mane nuo neprotingo energijos išeikvojimo, išgelbės ir jus nuo bereikalingų siurprizų. Aš labai atsargus žmogus, bet tai nereiškia, kad aš pesimistas. Vadinkite tai pozityviu mastymu dairantis atgal ir nepamirštant realybės.”
9. Kreipkite dėmesį į detales. „Jei jūs nežinote to, ką darote, kuom užsiimate, jūs pasmerkiate save ir savo verslą nesėkmėms. Kartą aš skaičiau knygą apie neurochirurgą, kuris, besiruošdamas operacijai, susikaupdamas bandė prisiminti visas savo žinias, detaliai dėliojo mintyse visus operacijos metu vyksiančius veiksmus, planavo kiekvieną savo pjūvį. Tad, planuojant verslą, būtina atkreipti dėmesį į kiekvieną smulkmeną ir detalę, ir nebūtina būti neurochirurgu.”
10. Pasirašinėkite vedybines sutartis. „Jei aš nebūčiau pasirašęs vedybinės sutarties, šią knygą rašytų žmogus, kuris prarado savo verslą. Draugas, ketindamas vesti penktą kartą, pasakė man: „aš jaučiuosi labai įsimylėjęs ir man nereikia jokios vedybinės sutarties”. Po metų jo santuoka subyrėjo ir jam teko pajausti tikrą pragarą. Jis buvo panašus į išsigandusį šunytį. O aš norėjau jam pasakyti – tu esi nevykėlis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.