NBA čempionatas: lietuvių vaidmuo buvo skirtingas

Žydrūnas Ilgauskas ir Linas Kleiza savo ekipoms per NBA atkrintamąsias varžybas padėjo iškovoti pergales. Šarūnas Jasikevičius nuo atsarginių žaidėjų suolelio stebėjo, kaip jo komanda laimėjo rungtynes.

Staigmenas NBA atkrintamųjų varžybų pradžioje pateikė „Golden State Warriors” ir Denverio „Nuggets” klubai, tačiau krepšininkai iš Lietuvos prie pergalių prisidėjo menkai. „Warriors” išvykoje 97:85 nugalėjo stipriausią reguliariojo sezono komandą Dalaso „Mavericks” ir rungtynių iki 4 pergalių serijoje išsiveržė į priekį 1-0. Į nuvažiuojantį NBA atkrintamųjų varžybų, kuriose „Warriors” dalyvauja po 13 metų pertraukos, traukinį Ouklendo ekipa iškopė kaip prasčiausia Vakarų konferencijos komanda. Vis dėlto tai jai nesutrukdė palaužti vieno pagrindinių pretendentų į NBA čempionų titulą – reguliariojo sezono lyderio „Mavericks”. „Warriors” vienintelė NBA laimėjo visus su „Mavericks” žaistus mačus.

Šį sezoną prie Ouklendo ekipos vairo stojo dešimtmetį, iki 2005-ųjų, Dalaso komandą treniravęs Donnas Nelsonas. „Atkrintamųjų varžybų pabaigoje neketiname tapti pasaulio čempionais, tačiau kaskart, kai žaidžiame tokias įtemptas rungtynes, įgyjame patirties. Dėl to labai džiaugiuosi”, – pasibaigus mačui kalbėjo puikiai varžovų klubo krepšininkus pažįstantis „Warriors” strategas D.Nelsonas. Šarūnas Jasikevičius, kaip jau įprasta, į aikštelę nebuvo išleistas.

Kitas netikėtas rezultatas užfiksuotas San Antonijuje. Ten vietos „Spurs” 89:95 turėjo pripažinti „Nuggets” krepšininkų pranašumą. Šeštąją vietą Vakarų konferencijoje užėmusi „Nuggets” nėra laikoma šios serijos favorite, todėl jos žaidėjai neteikia pergalei daug reikšmės. Denverio krepšininkai puikiai prisimena 2005 metų NBA atkrintamąsias varžybas, kai per pirmąsias serijos rungtynes įveikė „Spurs”, tačiau San Antonijaus ekipa įtikimai laimėjo kitus mačus ir eliminavo varžovus iš kovos dėl NBA čempionų titulo. „Vaikinai prisimena, kad tuomet situacija buvo tokia pat, todėl nedžiūgauja dėl šios pergalės. Prieš pirmąsias rungtynes mąstėme tik apie pergalę, o dabar mūsų mintyse – antras laimėjimas”, – pareiškė „Nuggets” puolėjas Marcusas Camby. Nugalėtojams Linas Kleiza pelnė vos 1 tašką.

Sėkmingai NBA atkrintamąsias varžybas pradėjo ir Klivlendo „Cavaliers” klubas, kuriame rungtyniauja Žydrūnas Ilgauskas. „Kavalieriai” namie 97:82 palaužė Vašingtono „Wizards”. Ž.Ilgauskas prie pergalės prisidėjo 16 taškų, be to, atkovojo 8 kamuolius. Darius Songaila pralaimėjusiai ekipai pelnė 8 taškus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.