Dekoratyviniams triušiams reikia žaislų

Triušiai, visai kaip šunys ar katės, labai mėgsta žaisti. Nuolat narvelyje uždarytas ir nieko neveikiantis ilgaausis, galite būti tikri, kankinasi iš nuobodulio. Mat triušiams, ne mažiau nei kitiems naminiams augintiniams, reikalinga protinė ir fizinė stimuliacija ir bendravimas su šeimininku.

Kai kurie laikyti namuose pritaikyti dekoratyvinių rūšių triušiai yra labiau linkę nuobodžiauti nei kiti. Tokiu atveju gali pagelbėti žaislai, kurie ne tik neleidžia ilgaausiui nuobodžiauti, bet ir ugdo protą. Beje, žaislai, verčiantys mąstyti, triušiams ir tinka labiausiai.

Kur tokių žaislų gauti? Kai kurie papūgoms skirti žaislai idealiai tinka ir triušiams, mat šie paukščiai irgi labai greitai pasiduoda nuoboduliui ir jaučia silpnybę „intelektualiems žaidimams”.

Žaisliukai verčia triušius būti aktyvius, vadinasi, palaikyti gerą fizinę formą. Kuo sveikesnis ir judresnis triušelis, tuo ilgiau gyvena.

Be to, žaisdami su augintiniu, užmegsite su juo artimesnį ryšį. Jei dar niekada to nedarėte, pabandykite paridenti savo triušeliui kamuoliuką – pamatysite, kaip smalsiai jis puls jį apžiūrinėti.

Rinkdami augintiniui žaislus, patikrinkite, ar jie nėra apdoroti kokiais nors chemikalais – tai gali pakenkti triušio sveikatai. Venkite dažytų žaislų, jie gali būti toksiški: triušiams tinka tik ekologiškai saugiais arba apskritai valgomais dažais nuspalvinti žaislai. Kaip jau minėta, visi žaislai, kurie yra saugūs ir tinkantys papūgoms, tiks ir dekoratyviniam triušiui.

Triušiai mėgsta kramtyti, tad jiems tikrai patiks medinės trinkelės. Narvelio viršuje pakabinkite varpelį, ir netrukus triušis jau skambins juo baksnodamas snukučiu. Apskritai eksperimentuokite, nes tik taip išsiaiškinsite, kas patinka būtent jūsų augintiniui, nes triušiai, kaip ir žmonės, turi savų pomėgių.

Tiesa, dekoratyviniams triušiams patinka žaisti ir be žaislų. Jie dievina pašokuoti po kambarį paskui šeimininką, tačiau geriausiai moka žaisti slėpynes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Augintiniai su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Dekoratyviniams triušiams reikia žaislų"

  1. rasa

    o kaip su jais zaisti slepynes 😯

  2. ausra

    padaryk kuo daugiau vietos jiem slepptis…kai kur nors pasisleps ieskok… 😉 o kad jiems butu linksmiau gali sleptuvese patiekti ju skanestu…pamatysi kaip smagu! tik spek nusisukkt ir jau nebematai… 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.