Kaip ponas Bynas atostogavo

Pono Byno tikriausiai nereikia pristatyti. Jį pažįsta ir jauni, ir seni. Televizijoje trumpomis istorijomis juokinantis personažas persikėlė į didįjį ekraną.

Lietuvos kino teatruose „Pono Byno atostogos” ir toliau tebėra vienas lankomiausių kino filmų. Į kino sales žiūrovai susirenka atsipalaiduoti. Naujas Rowano Atkinsono filmas – puikiausia išeitis gerai praleisti laiką visai šeimai.

Lietingame Londone ponas Bynas (akt. R.Atkinsonas) netikėtai laimi kelionę į Kanus ir vaizdo kamerą. Prancūzijos kurorte pagrindinis herojus atsitiktinai atsiduria filmavimo aikštelėje, kurioje filmuojama jogurto reklama. Į filmo siužetą įsitraukia dar vienas herojus – režisierius Carsonas Clay (akt. Willemas Dafoe). Prasideda linksmi anglo nuotykiai Prancūzijos kurorte.

Ką apie naujausią pasirodymą didžiajame ekrane mano pono Byno vaidmenį atliekantis R.Atkinsonas?

Vaikas vyro kailyje

– Kodėl komedija, kurioje mažai kalbama, yra tokia linksma?

– Komedija tik tada yra linksma, jei pats ją padarai linksmą. Manau, tai tik spėjimas, kad tyli komedija yra neatsitiktinai linksma. Taip pat tai tik spėjimas, kad žodžių išmetimas iš komedijos sulaukia tarptautinio pripažinimo.

O dėl pono Byno vaidmens, tai čia yra vienas keistas dalykas. Iš mano aplankytų šalių nebuvo nė vienos, kurioje žiūrovai nesuprastų pono Byno ar juo nesimėgautų. Manau, kad šis herojus visada priimamas, nes ponas Bynas – tai vaikas suaugusio vyro kailyje.

– Ar ponas Bynas yra kuo nors panašus į Charlį Chapliną?

– Taip. Ponas Bynas, kaip ir Chaplinas, turi porą charakterio bruožų, būdingų 9-10 metų vaikui. Pirmiausia – tai naivumas ir pažeidžiamumas. Be to, vaikui būdingas savanaudiškumas ir didžiavimasis savimi. Vis dėlto manau, kad ponas Bynas yra mielas žmogus, todėl žmonės jam jaučia užuojautą.

Šis herojus yra anarchistas iš prigimties. Manau, kad ponas Bynas nori pažeidinėti taisykles, tačiau kartu priima visuomenės normas – visuomet vilki švarką, ryši kaklaraištį. Taigi jis visada nori pritapti prie visuomenės, o vidinis jo balsas nuolat nori rėkti ir išsiveržti.

Mėgstu smulkias humoristines temas. Pavyzdžiui, kai Bynas stovi virtuvėje ir negali atsukti čiaupo, kai bando pakelti šlapio muilo gabaliuką, o šis toks slidus… Manau, kad galima iš smulkių detalių sukurti ilgą, bet linksmą istoriją.

„Pono Byno atostogose” – jau kitokie juokeliai. Čia bandoma mažas istorijas perkelti į didelę erdvę ir suteikti joms didesnę prasmę.

– Paskutinis klausimas: ar jūs tikrai mokate krutinti ausis?

– Taip, galiu.

Žvilgsnis iš šalies

Minėtas jogurto reklamos režisierių vaidinantis Williemas Dafoe taip pat nusprendė pasidalyti įspūdžiais apie naują pono Byno filmą. Kartu su Rowanu Atkinsonu dirbęs aktorius žiūrovams gali būti pažįstamas iš filmo „Žmogus voras”.

– Kaip patekote į „Pono Byno atostogų” filmavimą?

– Turėtumėte klausti filmo kūrėjų. Niekada nežinojau, kaip jie nusprendžia, kas vaidins filme. Nuo senų laikų pažinojau vieną scenarijaus autorių Simoną McBurney. Su juo teko dirbti teatre. Jis ir anksčiau yra turėjęs projektų su R.Atkinsonu bei filmo režisieriumi Steve’u Bendelacku. Pamenu, kaip buvau Londone ir susitikau su Simonu bare pasėdėti prie puodelio kavos. Prie mūsų priėjo režisierius Steve’as ir iš karto ėmė kalbėti apie naują filmą. Pasakiau, kad filmas labai įdomus, ir tai įstrigo režisieriaus galvoje. Pamatė, kad susidomėjau filmu, gal tai ir paskatino pakviesti mane filmuotis.

– Ką žinote apie poną Byną?

– Iš tiesų labai mažai. Rowanas užsitarnavo mano pagarbą vaidindamas filme „Blackadder”. Kažkada filmuojantis su aktore Miranda Richardson jos dėka buvau priverstas pažiūrėti pono Byno šou televizijoje. Pamaniau, kad jis visai smagus vyrukas. Kai pasiūlė filmuotis šiame filme, nusprendžiau, kad turėtų būti labai smagu.

– Kaip sekėsi dirbti filmavimo aikštelėje su R.Atkinsonu?

– Rowanas yra perfekcionistas. Jis tikrai žino, koks turi būti ponas Bynas. Dirbdamas su juo supratau, koks profesionalas yra pono Byno vaidmens atlikėjas. Jis – geras psichologas, nes žino kaip bet ką paversti juoku.

– Kaip jautėtės filmuodamasis Kanuose?

– Anksčiau Kanuose man teko lipti raudonu kilimu užtiestais laiptais dėl kitų priežasčių. Tekdavo dalyvauti festivaliuose. Dabar ant to paties kilimo vaidinau. Buvo labai įdomu ir linksma.

Nuspėjamas filmas

Pasaulio kino kritikai naują filmą apie poną Byną vertina gana skeptiškai. „Filmas labai lengvai nuspėjamas. Kiekvienam žiūrovui aišku, kad jis pames autobuso bilietą, pames piniginę, o žmonėms, kurie norės jam padėti, pridarys dar daugiau bėdų”, – sako jie.

Vis dėlto žiūrint filmą „Pono Byno atostogos” smagu atsipalaiduoti kino salėje su šeima ir pasijuokti iš jau legendinio tapusio pono Byno.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.