Aukšto luomo dvasininkai slepia nuodėmingą kleboną

Traupio šv. Onos bažnyčios klebonas Gintautas Gudas delsia oficialiai paneigti gandus, kad su panevėžiete Gitana Mileikaite susilaukė dukters, kuriai dabar ketveri. Dvasininkas nenori atlikti DNR tyrimų, įrodančių, kas yra vaiko tėvas. J.E. vyskupas emeritas Juozas Preikšas neslepia, kad jam vadovaujant Panevėžio vyskupijai, yra pasitaikę keli panašūs atvejai, tačiau kunigai esą visada sąžiningai pasisakydavo įklimpę į bėdą. Panevėžio vyskupijos generalvikaras Robertas Pukenis įsitikinęs, jog ir šįkart suklydęs kunigas tinkamai apmąstys padarytas klaidas, tačiau paslapties, kur G.Gudas atlieka atgailą, neišduoda. Neoficialiomis žiniomis, Traupio klebonas atgailauja ne Lietuvoje.

Pakalbinti atgailaujančio Traupio (Anykščių rajonas) šv. Onos bažnyčios klebono Gintauto Gudo nepavyko. Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas išpažinti nuodėmes kunigą išsiuntė į Palendrių šv. Benedikto vienuolyną.

PB žiniomis, vienuolyne pabuvęs kelias dienas G.Gudas išvyko.

Sakyti negali

Panevėžio vyskupijos generalvikaras Robertas Pukenis į klausimą, kur atgailauja Traupio klebonas, atsakyti vengė.

„Bijau sakyti. Be to, sprendimą priėmė vyskupas Jonas Kauneckas. Jis neužsiminė ir neskelbė vietos, kur jis atgailauja, o aš ir neklausinėjau”, – teigė dvasininkas.

Iš neoficialių šaltinių „Panevėžio balsas” sužinojo, kad jis šiuo metu yra Vokietijoje. Ar G.Gudas užsienyje atgailauja, neaišku.

Paklydėlių netoleruoja

Panevėžio vyskupijos generalvikaras R.Pukenis sakė, kad Bažnyčia netoleruoja dvasininkų, kurie padarė tokias klaidas. Pasak jo, visada reikia leisti žmogui atsitiesti, pripažinti klaidas. „Nepamirškime, kad žmonijos istorija prasidėjo nuo nuodėmės, o kunigas taip pat žmogus. Bažnyčia tvirtai laikosi kanonų ir pasisako už celibatą. Jis tikrai nebus atšauktas. Celibato sulaužymas yra ne tik kai kurių kunigų, bet ir šeimų problema.”

Pasiteiravus jo, kiek atgailaus Traupio klebonas ir ar sugrįš į Šv. Onos parapiją, R.Pukenis aiškino: „Viskas priklauso nuo vyskupo. Tik jis gali pasakyti, kiek atgailaus klebonas ir ar sugrįš į Traupį.”

Pasitraukusieji pasielgė sąžiningai

J.E. vyskupas emeritas Juozas Preikšas prisipažino girdėjęs apie įvykius Panevėžio vyskupijoje.

„Kažką girdėjau. Tik smulkmenų nežinau. Sudėtinga vertinti situaciją iš nuogirdų. Panevėžio vyskupijai vadovavau 13 metų, bet neteko išsiųsti nė vieno kunigo atgailauti į vienuolyną. Buvo keli atvejai, kai teko priimti sprendimą – suspenduoti kunigų veiklą. Tai buvo kunigai iš Kristaus Karaliaus katedros, iš Šv. Petro ir Povilo bažnyčios, bet jie patys atėjo pas mane ir pasipasakojo, kad atsitiko taip, jog jie tapo tėvais. Negalėdami gyventi dvigubo gyvenimo, patys nusprendė pasitraukti. Manau, kad jie pasielgė sąžiningai”, – sakė Jo Ekscelencija ir teigė, kad taip turėtų elgtis visi kunigai, kurie tapo tėvais.

Nekalba

G.Mileikaitė, kuri, spėjama, augina kunigo dukrą, vengia apie tai kalbėti. Į klausimą, ar teko pasimatyti su draugu (taip ji pristato kunigą G.Gudą, – autorės pastaba), veikli moteris aiškina: „Į asmeninio pobūdžio klausimus neatsakinėju ir neatsakinėsiu.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Aukšto luomo dvasininkai slepia nuodėmingą kleboną"

  1. daniela

    na ka galiu pasakyti is wis baigia isdurneti pasaulis,jai ir kunigam leidziama tureti waiku,jai jie tikrai butu atsidawe Dievui tai tokiu dalyku nedarytu is wis ji reikia atleist is kunigystes pareigu 👿 😯

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.