Mirtina grėsmė nebaugina

Nors poilsiautojai įspėjami, kad nuo šiol vykti į pamėgtus kurortus Egipte, Turkijoje bei Maroke yra mirtinai pavojinga, norinčiųjų ilsėtis šiose šalyse nė kiek nemažėja.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija skelbia, kad maksimaliai pavojingomis šalimis, į kurias vykti nerekomenduojama, laikomi tarp lietuvių turistų populiarėjantys Izraelis, Indija, Šri Lanka.

Sudarytas ir šalių, į kurias vykstant patariama imtis ypatingų saugumo priemonių, sąrašas.

Jame – kelerius metus minias turistų iš Lietuvos priimantys Egiptas, Marokas, Tailandas ir net populiarioji Turkija.

Šiomis dienomis klaipėdiečiams siūlomos itin patrauklios paskutinės minutės kelionės į Egiptą, vyksta išankstinė rezervacija kelionėms į Turkiją.

Kelionių agentūros „Grūda” Klaipėdos filialo vadovė Natalija Pilibavičienė tikino, kad dėl padažnėjusių teroristų išpuolių ir Užsienio reikalų ministerijos sudaryto pavojingų šalių sąrašo norinčiųjų ilsėtis nesumažėjo.

„Atvirkščiai – į kai kurias keliones, planuojamas vasarą, vietų nėra jau dabar. Panikos tikrai nepastebime. Kol kas nepasitaikė klientų, kurie norėtų atšaukti savo keliones į minėtas šalis. Turkija – didelė, tad jeigu sprogdinama viename turgelyje, dar nereiškia, kad tokia pat situacija visoje šalyje”, – poilsiautojus ramino N.Pilibavičienė.

Tačiau agentūros atstovė sutiko, kad kai kurių vietų keliaujant vengti vis dėlto reikėtų.

„Nepatarčiau eiti į masinio susibūrimo vietas – turgus, renginius. Ekskursijų atsisakyti nederėtų. Jos vyksta mažomis grupelėmis, kurios vargu ar taps teroristų taikiniu”, – mano ji.

Ramūs turėtų būti ir tie poilsiautojai, kurie žada laiką leisti tik viešbutyje ir šalia jo. Esą gerus viešbučius saugo profesionalūs apsaugos darbuotojai, kurie atidžiai tikrina visus į vidų patekti norinčius žmones.

N.Pilibavičienė sakė, kad informaciją apie sveikatos bei gyvybės draudimą, kurie nėra privalomi, agentūroje suteikiama visada – nepriklausomai nuo padažnėjusių teroro aktų užsienio kurortuose.

„Užsisakydami keliones žmonės ir patys teiraujasi. Bet kokiu atveju draudimas dar niekam nesutrukdė, juolab kad kainuoja jis nedaug”, – teigė Klaipėdos „Grūdos” vadovė.

Priklausomai nuo kelionės trukmės, sveikatos draudimas gali kainuoti iki kelių dešimčių litų. Traumos ar ligos atveju apdraustasis gauna iki 75 tūkstančių eurų.

Patarimų negaili ir Užsienio reikalų ministerija. Jos interneto svetainėje skelbiama, kad reikėtų laikytis atokiau nuo gausiai lankomų vietų – restoranų, naktinių klubų. Esą taikiniais teroristai pasirenka ir oro uostus, jūrų uostus, traukinių, autobusų ir metro stotis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Mirtina grėsmė nebaugina"

  1. xi xi

    o as katik grizau is indijos ir man ten pasirode visiskai nepavojinga 🙄

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.