Šmaikščioji porelė susipyko?

Televizijos žiūrovai kiekvieną šeštadienio vakarą per Lietuvos nacionalinę televiziją (LTV) stebi ne tik projekto „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas” duetus, bet ir su nekantrumu laukia, kuo baigsis žodžių karas tarp komisijos pirmininko, televizijos laidų režisieriaus Vytenio Pauliukaičio ir choreografo Jurijaus Smorigino, kuris čia dainuoja su Janina Miščiukaite

Vytenis Pauliukaitis ir Jurijus Smoriginas pirmą kartą prieš tas pačias kameras susėdo per „Lietuvos šokių dešimtuką”. Tada abudu buvo tos pačios vertinimo komisijos nariai. Jau tada šmaikščių komentarų vyrai negailėjo ne tik šokančioms poroms, bet ir vienas kitam. Šmaikščioji porelė buvo laikoma vienu laidos akcentų.

Kai jų požiūriai į šokėjus nesutapdavo, juodu žodžiuodavosi ir dėl amžiaus (nors abu savo amžiaus ekrane taip ir neatskleidė). Kartą J.Smoriginas replikavo V.Pauliukaičiui, kad šiam šokį suprasti gal trukdo amžius. Tada V.Pauliukaitis atsakė; „Mielasis, kai aš ėjau prie Pirmosios Komunijos, jūs jau patarnavote per mišias”. Per visą „Lietuvos šokių dešimtuką” buvo smagu klausyti abiejų komisijos narių humoristinių „apsikandžiojimų”.

Kai LTV pradėjo rodyti projektą „Iššūkis žvaigždėms”, kuriame V.Pauliukaitis sėdėjo komisijos nario kėdėje, o J.Smoriginas pasirodė kaip dalyvis, visiems tapo aišku, kad bus replikuojama, nors statusas ir nevienodas. Palankesnė padėtis, suprantama, šįkart V.Pauliukaičiui. Kandžiomis replikomis pagyvindavę „Lietuvos šokių dešimtuką” komisijos nariai pradėjo karą vienas su kitu ir naujame projekte. Kartą V.Pauliukaitis ironiškai atsiliepė ir apie J.Smorigino neseniai Nacionaliniame operos ir baleto teatre pastatytą šokio spektaklį „Idiotas”: „Matėm, matėm, ką jūs ten pridirbot.” J.Smoriginas replikavo, kad komisijos pirmininkas pavydintis, nes pats nieko nesukūrė.

Tačiau po praėjusios savaitės žodžiavimosi V.Pauliukaitis sako, kad laikas baigti beprasmišką kovą.

Kas dėvi sauskelnes?

Praeitą šeštadienį per tiesioginę laidą „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas” V.Pauliukaičio ir J.Smorigino santykiai dar paaštrėjo.

Choreografui su J.Miščiukaite atlikus dainą prancūzų kalba, komisijos pirmininkas V.Pauliukaitis nepagailėjo kritikos kolegai dėl prancūzų kalbos tarties. „Kaip choreografas turėtumėt geriau mokėti prancūzų kalbą, juk tai baleto kalba”, – sakė V.Pauliukaitis. Jis pridūrė, kad J.Smorigino prancūzų kalba tarytum prancūziškas posakis – „Aš noriu į tualetą”. Tai išgirdęs J.Smoriginas nepasikuklino komisijos pirmininko paklausti, ar jis pats nepamiršo sauskelnių. Tada V.Pauliukaitis pareiškė, kad neverta girtis prieš televizijos kamerą, jei pats nešioji sauskelnes.

Praeitos savaitės duetų pasirodymus stebėję žiūrovai tikriausiai susidomėję laukia, kuo baigsis žodžių mūšis tarp komisijos pirmininko ir laidos dalyvio. O gal nauji pasirodymai kaip tik dar juodu pakurstys?

Karas ilgai netruks

Šmaikščių pastabų visiems dalyviams negailintis V.Pauliukaitis sakė, kad už filmavimo aikštelės ribų su J.Smoriginu nėra artimi draugai. „Su Jurijumi mums netenka bendrauti po filmavimų. Žinoma, susitikę gatvėje pasisveikiname. Tai ir viskas”, – pasakojo jis. Anksčiau J.Smoriginui yra tekę dirbti V.Pauliukaičio režisuojamose laidose.

„Susidariusios situacijos nelabai norėčiau komentuoti, nes, kaip pastebėjau, Jurijus pradėjo pykti ant manęs, nervintis”, – kalbėjo „Lietuvos dainų dešimtuko” komisijos pirmininkas. V.Pauliukaitis ateityje žada padėti tašką nekontroliuojamiems dialogams. Paklaustas, kaip baigs žodžių karą su J.Smoriginu, V.Pauliukaitis atsakė, kad žiūrovai greitai pamatys patys. „Manau, kad viskas bus baigta, ir tuo „Lietuvos dainų dešimtuką” stebintys žiūrovai įsitikins matydami mano, kaip komisijos nario, Jurijaus pasirodymo vertinimą balais”, – teigė pašnekovas.

V.Pauliukaitis sakė, kad šmaikštūs kolegos komentarai jo neužgauna. „Kaip man žmogus pasako, taip jam ir atsakau. Tačiau replikos manęs nežeidžia”, – kalbėjo televizijos laidų režisierius.

Paskutinės laidos įvykius V.Pauliukaitis aiškino taip: „Jurijus dainavo prancūziškai labai prasta kalba. Jis manė, kad kalba prancūziškai labai gerai. Kaip baleto žmogui jam priminiau, kad privalo puikiai kalbėti prancūziškai. Juk baleto pamokos dažniausiai vyksta prancūzų kalba, – pasakojo „Lietuvos dainų dešimtuko” komisijos pirmininkas. – Man atrodo, kad Jurijus mano humoro nesupranta. Todėl teks šitą turgų baigti. Kartais jis visai be reikalo supyksta.” Beje, kaip pažymi V.Pauliukaitis, J.Smoriginas laidoje „Lietuvos šokių dešimtukas” atlikėjams kur kas aštriau kalbėjo, negu pats dabar sulaukia iš jo komentarų. „Nemanau, kad Jurijui laidoje rodau išskirtinį dėmesį. Šmaikštus esu su visais dalyviais. Galiu pasakyti tik tiek, kad niekada nieko neįžeidinėju ir nesiruošiu to daryti”, – tikino V.Pauliukaitis.

Intriga suvaidinta?

„Lietuvos dainų dešimtuko” komisijos pirmininkas patvirtino, kad dialogai su J.Smoriginu nėra režisuoti. Viskas yra improvizacija per tiesioginį eterį. V.Pauliukaitis prisipažino, kad ankstesniame projekte kartais derindavo su kolega būsimus tekstus. „Jei yra tokių žiūrovų, kurie žiūri „Lietuvos dainų dešimtuką” vien tam, kad paklausytų mūsų svaičiojimų, tai man jų gaila. Šį projektą verta žiūrėti tikrai ne dėl to”, – sakė jis.

Pokalbio pabaigoje V.Pauliukaitis paprašė pabrėžti, kad su J.Smoriginu nėra priešai. „Bent aš taip manau”, – pridūrė televizijos laidų režisierius.

Vyksta spektaklis

Choreografas J.Smoriginas teigė, kad visa, kas vyksta tarp jo ir V.Pauliukaičio, yra spektaklis. „Manau, kad pokalbius su Vyteniu per tiesioginį eterį galėčiau vadinti draugiškais pasiglėbesčiavimais”, – kalbėjo pašnekovas. Jis patvirtino, kad dialogai yra spontaniški. „Ką čia režisuosi. Vos užtenka laiko dainoms paruošti”, – teigė jis.

V.Pauliukaitis prasitarė, kad, jo nuomone, „Lietuvos šokių dešimtuke” J.Smoriginas buvo griežtesnis komisijos pirmininkas. Ką apie tai mano pats choreografas? „Nemanau, kad projekte reikėjo atsisakyti profesionalumo ir visus nepagrįstai liaupsinti. Stengiausi balus skirti pagal profesionalumo kriterijus, o ne skirti daugiau balų tiems, kurie man simpatiški ar maloniai elgėsi. Tikriausiai publika suprato mano vertinimus kaip griežtus, nes jiems šou buvo kaip žaidimas. O aš stengiausi vertinti profesionalo požiūriu”, – kalbėjo pašnekovas.

J.Smoriginas pabrėžė, kad savo nuomonę apie V.Pauliukaitį, kaip „Lietuvos dainų dešimtuko” komisijos pirmininką, jau išsakė per tiesioginę laidą. „Ką galvoju, žiūrovai išgirdo pirmoje šou dalyje, kai buvo pristatyta komisija. Pasakiau, kad man keista, kaip gali tokias pareigas eiti žmogus, kuris niekada nėra nei šokęs, nei dainavęs”, – kalbėjo choreografas.

Neperžengė ribos

„Lietuvos dainų dešimtuko” prodiuserė Indrė Ciesiūnienė sakė, kad V.Pauliukaitis ir J.Smoriginas laidose visada žavūs. „Žinoma, kartais gal komisijos pirmininkas turi daugiau subtilumo nei dainuojantis choreografas, bet jų dialogai tikrai intriguojantys”, – kalbėjo ji.

Pasak prodiuserės, kažin ar „Lietuvos dainų dešimtukas” pritrauktų tiek žiūrovų, jei jame nebūtų V.Pauliukaičio. „Šis projektas yra pramoginis. Žiuri darbas ir komentarai yra vienas šou elementų, kurie turi būti įdomūs ir traukiantys žiūrovus”, – sakė J.Ciesiūnienė. Pasak jos, kol kas vyrų santykių aiškinimasis per tiesioginį eterį dar neperžengė ribos. Jei taip nutiktų, prodiuserė pažadėjo sudrausminti kolegas.

Ar V.Pauliukaitis ir J.Smoriginas į „Lietuvos dainų dešimtuką” pateko atsitiktinai? „Šių vyrų akistatos eteryje neplanavome iš anksto. V.Pauliukaitis prie projekto prisidėjo įpusėjus „Lietuvos šokių dešimtukui”. V.Smoriginas prie „Lietuvos dainų dešimtuko” prisidėjo vienas paskutinių”, – pasakojo prodiuserė.

J.Smoriginas teigė, kad V.Pauliukaitis neturi nieko bendra su muzika, todėl keista, kodėl jis buvo pakviestas dirbti komisijos pirmininku. I.Ciesiūnienė patikino, kad laidų režisierius yra tinkamas eiti šias pareigas. „V.Pauliukaičiui yra tekę dirbti su muzika. Jis yra organizavęs koncertus, turėjęs bendrų projektų su muzikantais. Galiu užtikrinti, kad jis komisijos pareigas gali atlikti profesionaliai”, – kalbėjo projekto prodiuserė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.