Meilės paieškos ant akmenų

Ant šiaurinio molo svarbūs pokyčiai – didžiuliais akmenimis kabarojasi ne tik meškeriotojas, bet ir jaunuolių porelės.

Pasikeitė įpročiai

Iki šiol drąsiausieji romantikai alaus butelio išgerti susėsdavo ant akmens atbrailos ties „Rudolf Breitcheid” žūties vieta.

Tai buvo vienintelė vieta ant šiaurinio molo galo, kur buvo galima pakankamai saugiau prisėsti, pasižvalgyti į jūros tolius, stebėti, kaip įraudusius skenduolio laivo šonus teškena bangos.

Šiemet, kai neliko laivo liekanų, toji vietelė tapo nuobodoka. O atšilus orams ir ant molo priplūdus gausybei žioplinėtojų nebeliko ir intymumo.

Drąsiausios porelės, pasinaudojusios meškeriotojų patirtimi, vis dažniau perlipę tvorą keliauja link molo smaigalio.

Čia laipiotojams nebaisūs ir tvarkos sergėtojai.

Žioplių neapsaugosi

„Abu molai yra laikomi uosto įrenginiais ant kurių draudžiama būti. Šaltu metu molų akmenys būna apledėję, vasarą apaugę dumbliais ir paslįsti labai paprasta”, – aiškino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos direktorius bendriesiems reikalams Algirdas Dulkė.

Anot jo, uosto teritorija privalo būti aptverta tvora, kad pašaliniai į ją neįeitų.

Ant šiaurinio molo yra padaryti normalūs turėklai, kad žmonės galėtų saugiai pasivaikščioti, pasižiūrėti atplaukiančių laivų.

Nors yra įspėjamieji ženklai, bet ne visi į juos atsižvelgia.

„Visų neįmanoma sužiūrėti, juk neapsaugosi, kad koks žioplys neįšoktų į vandenį nuo Biržos tilto. Yra žmonių, kuriems neįmanoma išaiškinti, kad lipti ant molo negalima. Čia kaip su vaikščiojančiais ne per pėsčiųjų perėjas, nors aiškiai žino, kad pažeidžia Kelių eismo taisykles”, – pastebėjo A.Dulkė.

Nubaustų nėra

Aiškinama, kad už Uosto naudojimo taisyklių pažeidimą gresia bauda nuo 200 iki 500 litų.

Tačiau nei pernai, nei šiemet nė vienam besikarstančiam molo akmenimis nebuvo surašytas protokolas.

Tai turi teisę padaryti tik Uosto priežiūros skyriaus darbuotojai.

„Kol kas mes negalime surašyti protokolų. Pernai rudenį parengėme įstatymo pataisas pagal kurias galėtume bausti ir už uosto taisyklių pažeidimą. Tikimės, kad šiemet Seimas jas patvirtints. Tuomet galėsime vietoje surašyti protokolą ir nubausti nepaklusnų pilietį”, – sakė Uosto policijos skyriaus viršininkas Tomas Balčius.

Šiu metu policija žmones tik įspėja nelaipioti ant molo akmenų.

„Atšilus orams laipiotojų vis daugėja ir jeigu nepavyks gražiuoju susitarti teks surašyti protokolą. Bet tai nėra paprasta padaryti, juk reikėtų vežti žmogų nuo molo per visą miestą į Uosto priežiūros skyrių”, – aiškino T.Balčius.

Uosto policijos skyriaus pareigūnai molą apžiūri pėsčiomis, todėl negali pagrūmoti tolėliau įsikūrusiems piliečiams.

Skyrius turi laivą, bet prie molo neįmanoma prisišvartuoti. „Kai plaukdami pro šalį su kateriu pamatome, rankomis pamojuojame, kad nueitų”, – pasakojo T.Balčius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.