„Ekranas” ir „Sūduva” išsiskyrė taikiai

Toliau taškus barsto praėjusių metų „A lygos” vicečempionas Panevėžio „Ekranas”, kuris namuose susitiko su Marijampolės „Sūduva”. Nors šeimininkai pirmavo po Vitalijaus Kavaliausko įvarčio, persvaros išlaikyti jie nesugebėjo ir išlyginusi rezultatą „Sūduva” išsivežė tašką.

Panevėžio Aukštaitijos stadionas, 1155 žiūrovai

Teisėjas – Paulius Malžinskas

Panevėžio „Ekranas” 1 – 1 Marijampolės „Sūduva”

50′ [1 – 0] Vitalijus Kavaliauskas

78′ [1 – 1] Sergiy Kozyuberda

„Ekranas”: Bogdan Stefanovič; Laurynas Rimavičius, Gediminas Paulauskas, Alfredas Skroblas, Linas Klimavičius; Dominykas Galkevičius (61′ Sergej Pogreban), Andrius Šidlauskas (46′ Mantas Savėnas), Deimantas Bička, Giedrius Tomkevičius; Vitalijus Kavaliauskas, Povilas Lukšys

„Sūduva”: Saulius Klevinskas; Aleksandr Sobol, Vaidas Slavickas, Tomas Mikuckis, Marius Skinderis; Darius Maciulevičius (66′ Nerijus Mačiulis), Karolis Jasaitis (74′ Giedrius Slavickas), Tomas Miklinevičius, Sergiy Kozyuberda; Willer Souza Oliveira, Otavio Augusto Braga (12′ Gvidas Juška)

Kaip rašo oficiali „Sūduvos” svetainė, susitiko du seniai vienas kitą pažįstantys priešininkai, tačiau Abiejose komandose tarp sezonų įvyko nemažai pasikeitimų ir Tas, matyt sąlygojo pirmojo kėlinio eigą – žaidimas daugiausia vyko aikštės viduryje.

Panašu buvo į tai, kad komandos viena kita tikrina, kokias taktines naujoves yra paruošusios savo priešininkams. Pirmasis kėlinys nepasižymėjo aštrių momentų gausa. „Sūduvai” nemaža netektis buvo tai, kad rungtynių pradžioje traumą gavo puolėjas Otavio Braga, kurį pakeitė Gvidas Juška.

Antrajame kėlinyje, šeimininkų komandoje aikštėje pasirodžius komandos kapitonui Mantui Savėnui, ekraniečių veiksmai ryškiai suaktyvėjo. Šeimininkai kurį laiką valdė aikštės vidurį, iš kur ir prasidėdavo visos „Ekrano” atakos, o pagrindinis panevėžiečių atakų „variklis” buvo M.Savėnas. „Sūduva” kurį laiką sėkmingai gynėsi.

Vis dėlto 50 minutę „Ekranas” išsiveržė į priekį – kamuolys buvo pakeltas į „Sūduvos” baudos aikštelę, ir nelabai sėkmingai sužaidė Saulius Klevinskas, kamuolys atiteko Vitalijui Kavaliauskui, kuris per didelę žaidėjų susigrūdimą nukreipė kamuolį į „Sūduvos” vartus.

Marijampoliečių treneris Algimantas Gabrys matydamas, kad nepakankamai aktyvūs saugai atliko keletą keitimų, ir tai davė savo vaisius. Suaktyvėjo „Sūduvos” žaidimas kraštuose, ir tai leido sukurti keletą pavojingų atakų prie „Ekrano” vartų.

Rungtynių baigtį nulėmė brazilo Willerio Oliveira prasiveržimas beveik nuo aikštės vidurio ir juvelyrinis perdavimas S.Koziuberda. Pastarasis atsidūręs vienas prieš vieną su šeimininkų vartininku savo šanso nepraleido ir pelnė savo antrąjį įvartį šių metų čempionate. Mačas taip ir baigėsi lygiosiomis 1-1.

Kaip skelbia oficialus „Ekrano” tinklapis, po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje „Sūduvos” vyr. treneris Algimantas Gabrys džiaugiasi iškovotu tašku, nors pripažino, kad rungtynės nebuvo ypatingai gražios.

„Mūsų žaidėjai dar nėra atsistatę po paskutinių rungtynių su „Vėtros” komanda. Jaučiasi vedančių žaidėjų nuovargis, ypač priekinės linijos,”- teigė treneris ir pripažino, kad „Ekrano” žaidėjai turėjo iniciatyvą visų rungtynių metu, bet, reikiamu momentu nesustabdžius priešininkų, „Sūduva” išlygino rezultatą.

„Ekrano” vyr. treneris Saulius Širmelis apgailestavo, kad jo komandai nepavyko iškovoti planuotos pergalės namuose.

„Paskutines penkias minutes reikia žaisti pagal esamą rezultatą, o nesistengti išlaikyti labai gražų žaidimą. Svarbu išlaikyti tai ką turi. Deja, tai mums nepavyko,”- po nelabai sėkmingos rungtynių baigties kalbėjo treneris.

Komandos kapitonas Mantas Savėnas,po rungtynėse su „Vilniumi” patirtos traumos šiose rungtynėse į aikštę išbėgo tik antrajame kėlinyje.

„Nors jis dar nėra pajėgus žaisti visas rungtynes, ar net visą kėlinį, kapitono pasirodymas buvo stipri parama komandai,”- teigė S. Širmelis, kuris taip pat pasidžiaugė, kad vos į aikštelę išbėgęs Sergejus Pogrebanas atliko sėkmingą perdavimą, bet tuo pačiu su liūdesiu kalbėjo apie traumuotų žaidėjų galimybes greitai prisijungti prie komandos.

„Mūsų žaidėjų suolelis yra labai sutrumpėjęs. Beveik vienu metu netekome dviejų šį sezoną prie komandos prisijungusių gynėjų. Legionierius Taavi Rahnas jau išvyko gydytis į Estiją, tad greit žaisti tikrai negalės. Dainiui Gleveckui ranka buvo išimta iš gipso tik vakar. Jis savo komandai padėti negalės dar 2-3 savaites – jo laukia reabilitacijos periodas, be to reikės įveikti emocines problemas ir baimę kristi ar remtis sugijusia ranka”, – pasakojo apie traumas „Ekrano” treneris.

Pasak S.Širmelio po traumos bebaigęs atsistatyti Mindaugas Gardzijauskas žaisti galės pradėti tik po mėnesio: „Bet ir jis nelabai galės sutvirtinti gynėjų liniją, nes aš jį matau saugo pozicijoje”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.