Vaikų nesutarimai virto rimtu konfliktu

Pirmadienį policijos pareigūnai dviem paroms buvo sulaikę dvidešimt dvejų metų Liepų alėjos gyventoją. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 180 straipsnio 1 dalį (plėšimas). Nukentėjusioji – to paties namo gyventojos mažametė dukra.

Sulaikytoji – dvidešimt dvejų metų moteris su dvejų metų dukrele, sugyventiniu ir jo mamos šeima gyvena vieno Liepų alėjos daugiabučio namo penktame aukšte. Sekmadienį vykusiame konflikte dalyvavusi kita šeima su aštuonerių metų dukra gyvena ketvirtame šio namo aukšte.

Kaip PB pasakojo į redakciją atėję sulaikytosios artimieji, šiame name gyvenantys mažamečiai vaikai dažnai susipyksta, net susimuša. Be abejo, vėliau į konfliktus įsitraukia ir jų tėvai. Kovo mėnesio pabaigoje penkto aukšto gyventojai rašė policijai pareiškimą dėl, kaip jiems atrodė, netinkamo vienos mažametės elgesio.

„Sekmadienį ta mergaitė vėl atėjo į mūsų aukštą, – pasakojo sulaikytosios sugyventinis. – Mano draugė, mūsų dukrelės mama tiesiog išvedė mergaitę iš mūsų aukšto koridoriaus. O pirmadienį mergaitės mama parašė policijai pareiškimą, kad mažametė neva buvo stumdoma, jai išplėštas auskaras. Vakare mano draugė buvo sulaikyta.” Su nukentėjusios mažametės mama PB pasikalbėti nepavyko, jos neradome namuose.

Sulaikytosios artimieji skaudžiai išgyvena moters sulaikymą. Jie abejoja, ar policija turėjo teisę išvežti moterį, buvusią namuose su mažamete dukra. Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Regina Bučinskienė patikino, kad vaikų be suaugusiųjų globos pareigūnai niekada nepalieka. Šiuo atveju namuose buvo mažametės tėvas ir jo mama – vaiko močiutė. Jeigu vaikus turinčių sulaikomų asmenų artimųjų namuose nebūna, vaikai apgyvendinami Laikinuosiuose vaikų globos namuose. Pasak Policijos komisariato atstovės, šiuo atveju moteris sulaikyta teisėtai, įvykiui išaiškinti vyksta ikiteisminis tyrimas. Vakar vakare, nuo sulaikymo praėjus 48 valandoms, sulaikytoji turėjo būti paleista.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.