Ledo ritulys: japonai pasiuntė į nokdauną

Lietuvos ledo ritulio rinktinė pasaulio I diviziono B grupės čempionate vakar pribloškė prastu žaidimu – mūsiškiai nusileido nieko ypatingo neparodžiusiai Japonijos nacionalinei komandai net 2:6 (0:1, 0:3, 2:2).

Pergalės prieš japonus atveju lietuviai būtų beveik užsitikrinę turnyro bronzos medalius. Optimistines nuotaikas kurstė ir prastas japonų žaidimas pirmuosius du jų mačus. Iki mačo su mūsiškiais japonai 3:4 pralaimėjo Didžiosios Britanijos rinktinei ir tik per pratęsimą 6:5 palaužė nominalius autsaiderius rumunus. Galbūt tai ir užmigdė lietuvius, pirmadienį britus įveikusius 3:2.

Mūsų komanda pirmą kėlinį japonams pralaimėjo 0:1, o antro pabaigoje patyrė tikrą fiasko. Japonai pelnė 3 įvarčius vos per 1 min. 8 sek. Pirmą kartą jie pasižymėjo turėdami aikštėje vienu žaidėju daugiau, po to komandoms turint po lygiai žaidėjų, o trečią – net žaisdami keturiese prieš penkis lietuvius. Visi trys įvarčiai pelnyti po vaikiškų mūsų komandos gynėjų klaidų. Negana to, per šią minutę kelio raiščių trauma atsinaujino pagrindiniam Lietuvos rinktinės vartininkui Arūnui Aleinikovui. Trečią kėlinį mūsų komandos vartus jau gynė Nerijus Dauksevičius.

Paskutinis kėlinys prasidėjo dar vienu japonų įvarčiu, kai vienas mūsų komandos žaidėjas sėdėjo ant nubaustųjų suolelio. Varžovas ritulį nukreipė tiesiai į lietuvių vartų „devynetuką” – 0:5.

Tik tada mūsiškiai truputį atsigavo. 44 min. 4 lietuviai iščiuožė prieš 3 japonus ir Donatas Kumeliauskas smūgiu iš krašto įveikė varžovų vartininką. Po 3 min. jau po Andriaus Kaminsko smūgio japonams teko ritulį traukti iš savo vartų. Deja, tai buvo viskas. Lietuviai surengė dar keletą pavojingų atakų, per kurias galėjo atgaivinti intrigą, bet sukurtomis progomis įvarčiams pelnyti nepasinaudojo, o japonai 52 min. dar kartą pasinaudojo vieno mūsų ledo ritulininko pašalinimu ir padėjo tašką rungtynėse. Jie nugalėjo 2:6.

„Nesuprantu, kas darosi pirmajam mūsų penketui, – po mačo piktinosi Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas. – Geriausi mūsų žaidėjai, kurie turėtų būti smogiamoji jėga, ne tik neįmuša, bet dar ir vaikiškai klysta, praleidžia kvailus įvarčius. Nežinau, kas yra Dariui Pliskauskui. Atrodo, kad į Slovėniją jis atvyko ne kovoti, o atostogauti. A.Aleinikovas taip pat nežaidė tvirtai, tačiau tai nebuvo didžiausia mūsų bėda.”

Dabar lietuviai, užuot kovoję dėl medalių, priversti galvoti apie išlikimą I divizione. Todėl šiandien būtina nepralaimėti rumunams. Tiesa, pergalės prieš rumunus atveju lietuviai vis dėlto gali laimėti bronzos medalius. Japonams liko mačai su turnyro favoritais slovėnais ir vengrais, todėl jų sąskaitoje tikriausiai taip ir liks 5 taškai (už pergalę prieš rumunus per pratęsimą jie gavo tik 2 taškus). Taip pat 6 taškus, kaip ir lietuviai, galinčius surinkti britus mūsiškiai įveikė per tarpusavio dvikovą.

„Svarbiausia mums įveikti rumunus, visa kita skaičiuosime tik po to”, – nenorėjo toli į priekį galvoti D.Medvedevas. Rumunai jau įrodė, kad yra pakankamai stiprūs pridaryti nemalonumų nominaliems favoritams. Mūsų komandos užduotį dar labiau apsunkina A.Aleinikovo trauma. Jis šiandien tikriausiai negalės padėti komandai.

Po lietuvių ir japonų mačo vakar Slovėnijoje įvyko dar dvejos rungtynės. Vengrai kovojo su rumunais, o britai – su varžybų šeimininkais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.