„Balius Savojoje” – lengvas kaip vanduo

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro premjera – Paulo Abrahamo operetė „Balius Savojoje” – turėtų sudominti žiūrovus, pasiilgusius teatre pramogos, lengvo, žaismingo turinio, įspūdingų prabangių kostiumų ir dekoracijų, smalsaujančius, kaip skamba klasikinės muzikos ir džiazo miksas, kaip šalia teatro senbuvių dainuoja ir vaidina jauni solistai.

„Balius Savojoje” svečių laukia balandžio 21, 22, 29 bei gegužės 5 dienomis.

Operetės fabulą sudaro įvykiai, kuriuos iššaukia vienas pagrindinis įvykis – balius Savojoje. Jis ypatingas tuo, kad kartą metuose į Nicą suvažiuoja damos ir ponai, ištroškę sensacingų ir skandalingų naujienų. O tokias naujienas galima rasti pirmiausia ten, kur renkasi aukštuomenės ir bohemos atstovai.

Be to, „Figaro” redakcija turi ypatingą privilegiją kasmet įsteigti premiją, brangų paveikslą, už didžiausią Savojos baliaus sensaciją.

Kam paveikslas atiteks šį kartą? Ar Madlenai, kuri praneš mažytę sensaciją, kad ji, markizė Madlena de Fobla, kardinolo dukterėčia, palatos prezidento pusseserė, markizo Aristido žmona, ką tik apgavo savo vyrą? Ar Deizei, kuri atvyko iš Amerikos tam, kad prisipažintų esanti populiarusis šlagerių kompozitorius Žozė Pasodoblis ir išmokytų visus susirinkusiuosius šokti „Kengūrą”?

„Baliuje Savojoje” bus daug smagių šokių, nes tai leidžia P. Abrahamo muzika. Ji, pasak operetės muzikinis vadovas ir dirigento Stanislavo Domarko, įdomi tuo, jog klasikinės operetės kalba susipina su kompozitoriaus laikmečio – trečio dešimtmečio – muzikinės mados klyksmu – džiazu. Lėtas valsas čia persipina su fokstrotu, rumba ir kt.

Režisierių Ramūną Kaubrį operetė „Balius Savojoje” sužavėjo optimistine dvasia. „Spektaklio veiksmas vyksta Nicoje, kur pramogauti susirenka turtinga, visko pertekusi aristokratija. Šis kūrinys lengvas kaip vanduo. Todėl vandens motyvą pasirinkome pagrindiniu spektaklio akcentu. Scenoje bus daug ne tik kriauklių, bet ir vonia…”, – intrigavo jis.

S. Domarkas pridūrė, jog „Balius Savojoje” – brangus spektaklis. Scenografija ir kostiumai sukurti iš prabangių medžiagų. Bus daug aukso, sidabro švytėjimo. Siekiama, kad šis spektaklis žiūrovams paliktų turtingą vizualinį įspūdį.

„Baliaus Savojoje” scenografas – Artūras Šimonis, kostiumų dailininkė – Jolanta Rimkutė, choreografas – Aurelijus Liškauskas, chormeisteris – Vladimiras Konstantinovas.

Pagrindinius vaidmenis kuria Mindaugas Rojus, Mindaugas Gylys, Rasa Ulteravičiūtė, Loreta Ramelienė, Rita Petrauskaitė, Svetlana Konstantinova, Virginijus Pupšys, Jadvyga Grikšienė, Danguolė Žibkutė, Šarūnas Juškevičius, Stasys Rezgevičius ir kt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.