Metas atnaujinti baldus

Šiemet mažmeninės baldų prekybos tinklas „SBA idėjos namams” originaliai pristatė naujausias baldų kolekcijas. Dešimt dienų Ukmergės gatvėje esančiame salone vyko originali baldų paroda.

Kovo pabaigoje vykusioje tarptautinėje parodoje „Baldai 2007” nedalyvavęs SBA rado geresnį sprendimą baldų madų tendencijomis besidominčius žmones supažindinti su naujovėmis. Šimtai originaliai sukomponuotų baldų kartu su interjero aksesuarais buvo pristatyti didžiuliame plote po salono stogu.

„Daugiau kaip savaitę SBA salone pirkėjai galėjo semtis idėjų būsto interjerui atnaujinti. Lietuvos baldininkų kolekcijos rodo jų technologines ir asortimento galimybes, kartu pasaulines baldų mados tendencijas. Be to, pirkėjai turėjo progą apžiūrėti naujas kitų pasaulio gamintojų kolekcijas, kuriomis netrukus prekiaus „SBA idėjos namams”, – pasakojo tinklo generalinis direktorius Johnas Lightfootas.

Paroda, primenanti namus

Pasak koncerno SBA Rinkodaros ir viešųjų ryšių direktorės Gintarės Mierkienės, visame pasaulyje baldų gamintojų vis labiau linkę rengti parodas salonuose, kitaip tariant „namų parodas”. Tai leidžia pirkėjams skirti daugiau dėmesio, be to, baldų salonų plotas kur kas didesnis nei paprastai užimamas parodoje, todėl galima pristatyti kuo daugiau naujienų.

„Lietuvoje baldų parodos, priešingai nei pasaulyje, skirtos ne tiek specialistams – gamintojams, mažmenininkams, agentams, dizaineriams, bet galutiniams pirkėjams. Jiems salonas „SBA idėjos namams” patogesnis nei parodų centro salė: erdvus, daugiau ekspozicijų ir galimybių rinktis, juk pristatome ne tik baldus, bet ir aksesuarus. Aplinka čia labai primena namus – „kambariais” suskirstyta erdvė leidžia geriau įsivaizduoti, kaip baldai atrodys tikruose kambariuose. Parodos laikas taip pat pailgėja, nes ekspozicijos liks salone ir po parodos”, – teigė pašnekovė.

Ekspozicijose – pasaulinės tendencijos

Vienas esminių bruožų, siejančių visas naujas kolekcijas – modulinės sistemos, kurias padiktavo pirkėjų noras rinktis iš daugybės apdailų bei modulių variantų, t. y. susikurti baldą pačiam, pagal savo funkcinius bei estetinius reikalavimus. Ši tendencija iš Europos vis sparčiau žengia į Lietuvą.

Kitas ne mažiau svarbus kolekcijų aspektas – kokybiškos ir šiuolaikiškos medžiagos bei apdaila. Lietuvos, kaip ir Vakarų Europos, pirkėjai vis dažniau renkasi natūralumą. Todėl nenuostabu, kad nemažą dalį naujų kolekcijų sudaro baldai iš medžio masyvo ir natūralaus lukšto apdailos. Pastaroji puikiai dera su „korine” plokštės gamybos technologija, todėl baldai atrodo solidūs (savo storiu), bet kartu yra lengvi ir nesunkiai perstatomi.

Madingos ir klasikinės, ir ryškios spalvos

Balta spalva ir jos atspalvių gama tvirtai žengia į interjerą, į įvairios paskirties baldus bei aksesuarus, kurdama švaros, didesnės erdvės ir grakštumo pojūtį. Be to, puikiai dera su daugybe kitų spalvų, pavyzdžiui, violetine, juoda, ruda, raudona bei kitomis, suteikia neribotas spalvų derinimo galimybes.

Baldų parodos ekspozicijose dominuoja paprastumas, formų aiškumas. Baldai pateikiami spalvinėmis ir stilistinėmis koncepcijomis, atskiromis svetainės, miegamojo bei poilsio erdvėmis. Šiais metais pristatomi ir nauji dizaino sprendimai, suderinti su naujausiomis baldų gamybos technologijomis.

Lietuviai baldininkai nustebino

SBA baldininkų kolekcijos leidžia pirkėjams būti namų erdvės dizaineriais ir suprasti, kad baldai nėra statiškas, nejudantis erdvėje daiktas.

Bendrovės „Šilutės baldai” kolekcijos „Life” suteikia galimybę pabūti kūrėju, sudėlioti patinkantį modelį, žaisti spalvomis. Modeliavimo variantai leidžia formuoti bendrą vientisą erdvę tiek svetainės, tiek valgomojo ar miegamojo kambario zonose.

Bendrovė „Karigė” pristato dvi miegamojo kolekcijas – „Riešutas” ir „Dona”. Pastaroji pristatoma su nauja balinto ąžuolo apdaila, o pirmosios baldus sukurti paskatino šiuo metu pasaulyje karaliaujanti riešuto apdaila.

„Akmenos” gamintojai pristato Europoje populiarius natūralios medienos baldus. Iš pristatomų baldų išsiskiria kolekcija „Akmena”, dar kitaip pavadinta „Vila”. Baldai pagaminti iš beržo masyvo, o tamsiai ruda apdaila suteikia baldams solidumo įspūdį.

Šiais metais pirmą kartą savo produkciją pristato ir grupės naujokas „SBA-Germania”, siūlantis prieškambario baldus, batų dėžes, drabužių kabyklas.

„Kauno baldai” parodoje pristato svetainės minkštų baldų komplektus, sofą su šezlongo dalimi „Magnum” bei sofą „Salva”. Prie abiejų sofų gali būti komplektuojamos didelės banketės, kurias pastačius prie minkštos dalies galima miegoti arba naudoti kaip staliuką.

Svetainės, valgomojo, virtuvės, biuro bei vaikų kambario kolekcijas SBA salone pristatė Italijos, Danijos, Portugalijos, Turkijos bei Lenkijos baldų gamintojai. Iš jų išsiskiria vaikams ir jaunimui skirti baldai: ryškių spalvų – žalios, violetinės, raudonos, oranžinės, geltonos. Mažiesiems spalva padeda susikurti kambario temą ir nuotaiką („Cilek” kolekcijos), o vyresniesiems – išreikšti save bei sukurti gyvenimo stiliaus aplinką („Innovation” sofos, lovos, staliukai).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.