Mergytės žudikas kalės šešiolika metų

Pavojingu recidyvistu pripažintas Kėdainių rajono gyventojas teisme demonstravo šaltakraujišką abejingumą

Praėjusių metų rugsėjį aštuonmetę sugyventinės dukterį Kariną Barkauskaitę uždusinęs 31-erių Kėdainių rajono Lančiūnavos kaimo gyventojas Mykolas Miežalis pripažintas pavojingu recidyvistu ir nuteistas kalėti 16 metų. Nors psichiatrijos ir psichologijos ekspertai nustatė, kad vyriškio emocijos yra labilios, o jų kontrolė bloga, vakar klausydamasis itin griežto nuosprendžio jis buvo ramus.

Sprendimą paskelbusi Panevėžio apygardos teismo teisėjų kolegija pabrėžė, jog M.Miežalis ir žudydamas mergaitę, ir vėliau, kai jau buvo padaręs nusikaltimą, veikė apgalvotai.

Motyvų neturėjo

M.Miežalis sugyventinės Irmos Barkauskaitės dukterį Kariną nužudė praėjusių metų rugsėjo 10-osios pavakarę. Įvykį tyrusiems pareigūnams, o paskui ir teisėjams, vyras negalėjo motyvuoti savo elgesio. Jis tvirtino neprisimenantis konkrečių aplinkybių, nes nusikaltimą darė būdamas apgirtęs. M.Miežalis pateikė versiją, kad mergytę nužudė dėl to, jog ši nepagarbiai atsiliepė apie mamą. Vyriškis tikino norėjęs užčiaupti mažametei burną ir nė nepajutęs, kaip uždusinęs ją.

Lemtingą dieną M.Miežalis dirbo pas ūkininkus. Po darbo grįžo namo. Trys jo drauge su I.Barkauskaite augintos mergytės, kurių jauniausioji – jųdviejų dukra, o kitos dvi moters sugyventos su kitais vyrais, žaidė kieme. M.Miežalis, pakvietęs į vidų mergaites ir jas pamaitinęs, drauge su vyriausiąja Karina išėjo ieškoti sugyventinės.

Padėjo ant lieptelio

Apvaikščiojęs pažįstamų namus, kuriuose buvo vaišinamasi alkoholiu, vyriškis pasuko fermų link. Kaip pats teigia, pakeliui apsižodžiavo su Karina, nes ši ėmė nepagarbiai kalbėti apie motiną. Norėdamas, kad mergaitė nutiltų, jis esą užčiaupė jai burną. Aštuonmetė susmuko ant žemės. Mėgindamas Kariną kelti M.Miežalis suprato, jog ji nebegyva.

Nesumodamas, ką daryti su lavonėliu, vyriškis nunešė jį ir padėjo ant netoliese tyvuliuojančio tvenkinio lieptelio. Paskui pamatė greta paliktą neužrakintą automobilį ir pavogė jame buvusią piniginę. Nusipirko alkoholio, išgėrė, o grįžęs namo nuėjo miegoti. Kitą dieną namie pasirodžiusiai sugyventinei M.Miežalis paaiškino, kad išvakarėse abu su Karina ėjo jos ieškoti, bet pakeliui esą išsiskyrė. Vyriškis apgailestavo, jog mergytė taip ir negrįžo namo. Buvo paskelbta mažametės paieška. Netrukus Karinos kūnelį ant lieptelio surado to paties Lančiūnavos kaimo gyventojai.

Turės atlyginti žalą

Teismas atkreipė dėmesį, kad nusikaltimą padaręs M.Miežalis elgėsi labai šaltakraujiškai: nuosekliai pasakojo apie mergaitės dingimą, ieškojo jos, dalyvavo laidotuvėse. Netrukus Kėdainių rajono policija sulaikė vyriškį kaip įtariamąjį. Tuomet jis prisipažino nužudęs mergytę.

Teismo pavojingu recidyvistu pripažintas M.Miežalis nuteistas trejus metus atlikti bausmę kalėjime, kitus trylika – pataisos namuose. Nužudytos mergaitės motinai nuteistasis privalės atlyginti 29 tūkst. litų neturtinę žalą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.