„Šiauliai” – LKL pusfinalyje

Šiaulių „Šiauliai” namuose rezultatu 94:85 nugalėjo Panevėžio „Panevėžį” ir laimėjo ketvirtfinalio seriją 2:1 bei iškopė į turnyro pusfinalį, kur žais su su Kauno „Žalgiriu”.

Rungtynės prasidėjo apylygiai, tačiau vėliau išryškėjo aikštės šeimininkų pranašumas. Po Tado Klimavičiaus dviejų taiklių baudos metimų komandas skyrė 8 taškai (22:14), o pirmasis kėlinukas baigėsi šiauliečiams pirmaujant 26:19. Marius Pociukonis antrąjį ketvirtį oradėjo tritaškiu, kuris sušvelnino skirtumą iki 4 taškų, tačiau vėliau „Šiauliai” atitrūko, o po spurto 8:0 turėjo jau 14 taškų persvarą – 40:24. Į didžiąją pertrauką komandos išėjo „Panevėžiui” kiek sumažinus atotrūkį – 53:45.

Viso trečiojo ketvirčio metu šeimininkai išlaikė solidų pranašumą, bet pabaigoje svečiai surengė 8:0 spurtą ir sušvelnino savo deficitą iki 5 taškų – 63:68. Paskutiniajame kėlinuke, po Vaido Trepočkos dviejų baudų, komandas teskyrė vos 2 taškai (67:69), o kiek vėliau tas pats Trepočka dvitaškiu persvėrė rezultatą – 71:70. Po to kelias minutes vyravo apylygis žaidimas, bet likus minutei „Šiauliai” atitrūko 8 taškais, o „Panevėžiui” atsitiesti nepavyko.

„Šiauliai”: T.Klimavičius – 27, A.Čepulis – 15, A.Masiulis – 12 (5 atk. kam.), D.Pakamanis – 11, A.Mažutis – 9.

„Panevėžys”: G.Jankauskas – 13, V.Tatarūnas, A.Stašaitis, V.Sirvydis ir V.Trepočka – po 10.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.