Patenkintųjų šalies ekonomika ir šeimos biudžetu daugėja

Kovo mėnesį 26 proc. Lietuvos gyventojų šalies ekonominę padėtį vertino kaip pagerėjusią.

Penktadalis – 21 proc. – atsakė, kad per pastaruosius du mėnesius ji pablogėjo.

Beveik pusė – 49 proc. – rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai” apklausos dalyvių sakė, kad ji nepasikeitė.

Nuo vasario mėnesio 2 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, teigiančių, kad šalies ekonominė padėtis pagerėjo.

Prieš metus – 2006-ųjų kovą – pesimistų buvo daugiau. Tuomet 33 proc. respondentų ekonominę valstybės situaciją vertino kaip blogėjančią ir tik 16 proc. įžvelgė gerėjimą.

Per metus 12 procentinių punktų sumažėjo gyventojų, manančių, kad ekonominė padėtis Lietuvoje blogėja. Manančių priešingai padaugėjo 10 punktų.

Vertindami savo šeimos finansinę padėtį respondentai didelių pokyčių neišskyrė. Daugiau nei pusė – 58 proc. – kovo mėnesį atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis išliko nepakitusi.

Tuo tarpu penktadalis – 21 proc. – apklaustųjų teigė, kad jų šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius pagerėjo ir beveik penktadalis – 19 proc. – nurodė ją pablogėjus.

Prieš metus kur kas mažiau respondentų džiaugėsi savo finansinėmis galimybėmis. Pagerėjimą nurodė tik 12 proc. apklausos dalyvių – 9 procentiniais punktais mažiau nei dabar.

Kad šeimos finansinė padėtis pablogėjo, 2006 m. kovą teigė kas trečias šalies gyventojas – 13 procentinių punktų daugiau nei dabar.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.