Masažas, budinantis gyventi

Dviejų masažuotojų rankos sinchroniškai slysta pašildytu natūraliu aliejumi išteptu kūnu.

Tai tradicinis indiškas masažas, dėl itin malonių masažuojamojo patiriamų pojūčių ir unikalaus ilgalaikio poveikio vadinamas karališkuoju. O tie, kurie domisi ajurveda, vadina jį tiesiog „abhyanga” (sanskr. aliejinis).

Šią neseniai Lietuvoje pradėtą tecniką senovės Indijos šventraščiai vadina jaunatviškumo, grožio ir ilgaamžiškumo masažu.

Prieš ketverius metus iš Indijos ajurvedos meistrų išmokusi jį atlikti ir dabar šio meno mokanti kitus gydytoja Aurelija Davydavičienė laiko šį masažą ypatingu. Dėl to ne kiekvienas galįs jo mokytis ir jį atlikti.

Pelnyti pasitikėjimą

„Kad padėtum žmogui 100 procentų, reikia pelnyti jo pasitikėjimą, – pasakoja gydytoja. – O kad tavim pasitikėtų – turi turėti tam tikrų žinių, nuolat tobulėti. Tos žinios – ne iš Europos medicinos, o ezoterinės, kurias po trupinėlį renki iš mokytojų, knygų, draugų, pažįstamų. Iš tų žinių pini vainiką, kurį gali dovanoti kitam.”

Kita svarbi masažuotojo savybė – meilė klientui ir savo darbui. Tik savo darbą mėgstantis žmogus, – mano gydytoja, gauna neįkainojamos vertės žinias.

Prieš masažą masažuotojas su klientu pabendrauja prie arbatos puodelio, sužino apie atėjusiojo silpnas organizmo vietas ar ligas, keliais sakiniais pristato masažą.

Pelnytasis pasitikėjimas masažo veikimą, anot A. Davydavičienės, sustiprina net keturis kartus.

Maitina ir valo

„60 proc. žmonių oda, – pasakoja pokalbininkė, – yra sausa. O tai nuolatinis mini stresas organizmui. Gali valgyti geriausią maistą, bet jei oda sausa, jis visąlaik bus alkanas. To streso pasekmės vis kaupiasi”.

Todėl abhyanga masažams naudojami tik natūralūs aliejai, pamaitinantys odą. Geriausiu laikomas sezamo aliejus, galintis ne tik pamaitinti odą, bet ir išvesti toksinus. Mat šis aliejus įsiskverbia ne tik į odos ląsteles, bet 7 cm giliau, iki pat kaulų.

„Toksinai, esantys ląstelėje, yra nejudrūs, kaupiasi aterosklerozės, osteochondrozės pavidalu. Sezamo aliejus susikabina su toksinu, jį išjudina ir tokį toksiną ląstelė gali pašalinti”, – paaiškina gydytoja.

107 marmos

Pagrindinis šio masažo skirtumas nuo klasikinio – kad čia dėmesys kreipiamas ne į organizmo sistemas, o į 107 gyvybės taškus marmas.

„Marmos – tai vietos, kur susitinka fizinis kūnas su subtiliuoju biolauku. Jos lengviausiai pažeidžiamos, bet per jas lengviausia perduoti ir gerąją energiją, subalansuoti organų, sistemų darbą. Masažo metu veikiant šias zonas, veikiamos ir emocijos, protas, jausmai. Tai džiaugsmas sielai, nes kai vibracija ateina ne iš proto lygmens, žmogus tampa be priežasties laimingas.”

Dėl šio poveikio unikalumo šiuos masažus gali atlikti ne kiekvienas – būtina suvokti, ką darai, pripažinti egzistuojant subtilųjį lauką, nematomus dėsnius, justi energijas.

Be abejo, masažuotojas, teigia A. Davydavičienė, turi gerai išmanyti žmogaus anatomiją bei fiziologiją, rytietišką energetinių meridianų sistemą. Tik tuomet, kai kiekvieną prisilietimą prie kūno lydės žinojimas, su kokiais organais ši sritis susijusi, kai energijos tekėjimą sustiprins minties galia, bus pasiektas maksimalus efektas.

Atsižvelgiant į masažuojamojo būklę bei konstitucijos tipą, tas pats masažas atliekamas skirtinga jėga, greičiu, nuotaika.

Kodėl keturiom rankom

Kokį poveikį žmogui daro kūno veikimas ne dviem, kaip įprasta, o keturiomis rankomis?

„Kai masažuotojų judesių sinchroniškumas sutrinka, rankos išsiskiria – žmogus nebegali jų sekti, jo protas pasiduoda, nebekontroliuoja situacijos. Dėl to žmogus labai giliai atsipalaiduoja, atsikrato visos savaitės nuovargio, stresų bei depresijos, kartais per vieną seansą be jokių pastangų atsiveria, atbunda naujam gyvenimui, randa netikėtą atsakymą į ilgai kamavusius klausimus”, – paaiškina A. Davydavičienė.

Mėgautis šiuo masažu užtenka kartą per mėnesį – poveikio efektas, teigiama, ilgalaikis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.