Mero rinkimai – Vilniuje, o aidai – Klaipėdoje

Vakar renkant Vilniaus merą neapsieita be spekuliacijų Klaipėdos liberaldemokratų atžvilgiu ir liberalų pozicijos, kurie esą paremtų libdemų kandidatą į merus sostinėje, jei į Permainų koaliciją grįžtų jų kolegos uostamiestyje.

Tuo metu į dvi priešingas stovyklas skilę Klaipėdos miesto tarybos nariai liberaldemokratai turėtų ruoštis pasiteisinimo kalboms, kadangi jų likimas rytoj bus sprendžiamas partijos „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai) valdyboje.

Kritikavo skilimą

„Vakarų ekspresui” liberaldemokratų lyderis Rolandas Paksas teigė, kad susiklosčiusi situacija nėra gera. Jam taip pat nepatiko, kad bendrapartiečiai uostamiestyje buvo pasirašę koalicinę sutartį su liberalo Artūro Šulco suburta komanda.

„Vėliau du iš jų perėjo pas Rimantą Taraškevičių, kurio koalicija yra stabilesnė. Dokumentų nereikėjo pasirašinėti. Manau, procesas buvo sudėtingesnis. Pasirinkta vadovaujantis idėjiniais principais, programa, žvelgta ir iš naudos pusės. Pats baisiausias dalykas, kad jie nebesutaria tarpusavyje. Mes valdyboje svarstysime tą klausimą ir norime iš jų pačių išgirsti, kodėl nueita vienokiu ar kitokiu keliu”, – teigė R. Paksas.

Jis nenorėjo atskleisti, kurie partijos nariai labiau nusipelnę bizūno – išdavyste kaltinami susitarimus sulaužę Valerijonas Bernotas ir Benas Šimkus ar partijos Prezidiumo rekomendacijos neremti A. Šulco kandidatūros į merus nesilaikę Egidijus Sabataitis ir Lilija Skovronskienė.

Be kita ko, V. Bernoto ir B. Šimkaus demaršas liberalų atžvilgiu iš dalies lėmė tai, kad Vilniaus liberalai buvo atsisakę remti liberaldemokratų kandidatą į sostinės merus.

„Žinoma, įvykiai Klaipėdoje turėjo įtakos mūsų pozicijai sostinėje. Toks blogas bendradarbiavimo tonas, kaip Klaipėdoje, neprisideda prie geresnių santykių plėtojimo Vilniuje. Vienoje pusėje – „abonentinė” sistema, kitoje – R. Paksas. Teks iš dviejų blogybių rinktis mažesniąją, tačiau su Artūru Zuoku mums tikrai ne pakeliui. Mūsiškiai lieka opozicijoje, tačiau gali paremti vieną iš koalicijų”, – mūsų dienraščiui sakė vienas iš Lietuvos liberalų sąjūdžio (LLS) lyderių Eligijus Masiulis.

Vakar dėl liberalų partinės tvarkos iki 18 valandos nepavyko išrinkti sostinės mero, nes Tarybos posėdyje buvo padaryta pertrauka ir palaukta, kokį sprendimą priims LLS valdyba.

Vakare LLS valdyba rekomendavo partijos nariams Vilniaus miesto taryboje paremti liberaldemokratų kandidatą į Vilniaus mero postą Juozą Imbrasą. Liberalai teigė liekantys opozicijoje, tačiau už paramą J. Imbrasui sakė gausiąs vicemero postą.

Aidai – Klaipėdoje

Paskelbus apie pertrauką, žaibiškai pasklido kalbos, esą liberalai nori išgauti iš liberaldemokratų pažadą, kad jų atstovai grįš į Permainų koaliciją uostamiestyje, tačiau E. Masiulis prieš valdybos posėdį tokias kalbas pavadino spekuliatyviomis.

„Mes tikrai nesiruošiame valdyti Klaipėdos iš Vilniaus. Nesąmonė. Jei ir grįžtų tie du, vis viena tik 16 vietų turėtumėme Taryboje, o tokiai trapiai daugumai sunku dirbti”, – teigė jis.

A. Šulcas „Vakarų ekspresui” sakė negirdėjęs panašių slaptų susitarimų, tačiau mero versti gavęs valdžią neskubėtų.

„Tai naujai daugumai reikėtų įrodyti, kad sugeba dirbti. Mums postai – ne svarbiausia. Tik pasikeitus skaičiui mes tikrai neverstume mero, tačiau tuomet pasikeistų jėgų santykis, ir jam pačiam būtų sunku dirbti. Kita vertus, mums toks B. Šimkus nereikalingas”, – sakė jis.

A. Šulcas pats yra LLS valdybos narys, ir raštu išdėstė savo nuomonę dėl pozicijos Vilniaus liberaldemokratų kandidato į merus J. Imbraso atžvilgiu.

„Aš parašiau, kad su liberaldemokratais negali būti jokių susitarimų, nes jie – nepatikimi. Du kartus pasirašinėjo V. Bernotas ir B. Šimkus, o po to lyg niekur nieko išdavė mus. Ne, su tokiais mums ne pakeliui”, – teigė liberalas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.