Artėjantys rinkimai Nigerijoje brangina naftą

Pirmadienį nafta pabrango, nes kai kurių prekiautojų neįtikino nuraminimai, kad vasarą JAV vartotojams tikrai pakaks degalų. Rinkos atidžiai stebi padėtį prieš rinkimus svarbioje naftos eksportuotojoje Nigerijoje ir augančią paklausą JAV.

Ateities sandorių gegužės pristatymo termino JAV šviesios naftos kaina padidėjo 14 centų – iki 63,77 JAV dolerio už barelį, nors penktadienį žaliava buvo atpigusi 22 centais. Londono „Brent” nafta pabrango 18 centų – iki 68,81 dolerio.

JAV energetikos sekretorius Semas Bodmanas (Sam Bodman) penktadienį pareiškė esąs „gana užtikrintas”, jog vasarą degalų tiekimas bus pakankamas.

Penktadienį ateities sandorių JAV degalų kaina sumažėjo 0,55 proc., o pirmadienį nusmuko dar 0,6 proc. – iki 2,1660 dolerio už galoną. Tačiau degalai tebėra 40 proc. brangesni, palyginus su vasario vidurio kainomis, nes atsargos dėl išaugusios paklausos ir naftos perdirbimo sutrikimų sumažėjo 12 procentų.

Prekiautojai taip pat nerimauja dėl Nigerijos, aštuntos pagal mastą pasaulio eksportuotojos, kur balandžio 21 dieną bus rengiami šalies prezidento rinkimai, galintys įžiebti smurtą ir sutrikdyti žaliavos tiekimą. Tiekimas jau daugiau nei metai yra sumažėjęs penktadaliu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Artėjantys rinkimai Nigerijoje brangina naftą"

  1. Jo

    kregždės parskrido – reikia dar pakelti nafttos kainas 🙄

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.