Po krepšinio varžybų nukentėjo „Neptūno” sirgalius

Penktadienio vakarą po krepšinio sirgalių susirėmimo į policiją nuvežtas juos drausminusius pareigūnus įžeidęs nepilnametis. Vėliau į ligoninę kreipęsis 17-metis tvirtino nukentėjęs nuo policininkų.

Incidentas kilo po penktadienį vykusių „Neptūno” ir „Nevėžio” varžybų. Sirgaliai susimušė lauke, šalia „Neptūno” salės.

Patruliams bandant išskirti mušeikas, vienas iš jų pareigūnus išvadino necenzūriniais žodžiais bei rodė nepadorius gestus.

Klaipėdos miesto VPK savaitgalio įvykių suvestinėje teigiama, jog dėl šio įvykio į uostamiesčio 3-iąjį policijos komisariatą atvežtas balandžio 22-ąją 18-ąjį gimtadienį švęsiantis Martynas L.

Gimnazistui buvo nustatytas 1,35 prom. girtumas bei surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas dėl pareigūnų reikalavimų nevykdymo.

Po apklausos „Neptūno” komandos sirgalius perduotas mamai. Martyno mama Tatjana „Vakarų ekspresui” vakar pasakojo, jog sūnus buvo sumuštas, tad teko jį gabenti į ligoninę. Medikai jam nustatė galvos, kojų sumušimus, nuo dujų jam perštėjo akys.

„Sūnus man pasakojo, jog policininkai jam užlaužė rankas bei, mikroautobuse paguldę ant grindų, vežė į komisariatą. Kelionės metu jis buvo mušamas „bananu”, grasinta nuvežti į mišką bei liepta nesiskųsti. Incidentas įvyko penktadienio vakarą, o medicinos ekspertas dirbs tik pirmadienį. Per šias dienas sumažės ir mėlynės, tad sumušimus užfiksavo tik ligoninės gydytojas. Jis sakė, kad policininkai moka mušti taip, kad neliktų įrodymų. Bet juk taip elgtis pareigūnai negali?” – klausė mama.

Anot Tatjanos, sūnus pasakojo, esą po varžybų iš salės išėję skirtingų komandų sirgaliai apsikeitę šūksniais. Su Martynu ėję kone 20 bendraminčių, jis buvęs prie grupės krašto, tad kai, kaip ir kiti, šūktelėjęs priešininkams „žalia k…”, policininkai kažkodėl pamanė, jog tai skirta jiems.

„Sūnus sakė, kad sirgaliai tarpusavyje nesimušė. Taip tvirtina ir liudytojai. Mano sūnus sportuoja, gerai išauklėtas, tad pareigūnų taip nevadintų. Kita vertus, tai ne pretekstas nepilnametį sumušti šešiems policininkams. Martynas beveik negeria, tik tądien su draugais paragavo alaus”,- tikino savo sūnų planuojanti ginti mama.

Tatjana pasakojo, jog tai ne pirmas jos sūnaus sumušimas. Kovo pradžioje jį su draugu prie „Vėtrungės” sumušė penki nepažįstamieji. Jaunuoliams dėl galvos sumušimų prireikė medikų pagalbos, o jų mamos planuoja teisybės ieškoti teisme.

Beje, „Vakarų ekspreso” duomenimis, muštynės tarp sirgalių prie „Neptūno” salės buvo kilusios ir balandžio 7 dieną, kai uostamiesčio krepšininkai nugalėjo „Šiaulius”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.