Bausmė darbdaviams – viešumas

Daugėja gyventojų skundų dėl laiku neišmokėto uždarbio.

Apie įstatymų nesilaikančius darbdavius žmonės jau prabyla ne tik anoniminiu telefonu.

Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėjas Arūnas Džiugas tvirtino, kad dažniausiai žmonės skundžia su jais neatsiskaičiusius darbdavius.

„Daugybė žmonių atlyginimus gauna vokeliuose, tačiau tyli. Kai įmonė pradeda byrėti, staiga susigriebia ir puola ieškoti teisybės. Daugiausiai darbo teisės pažeidimų užfiksuojame paslaugų sektoriaus bendrovėse ir įmonėse, kuriose dirba iki dvidešimties žmonių”, – sakė A.Džiugas.

Šiemet iki balandžio Darbo inspekcijos Klaipėdos skyrius gavo 38 iš darbo išėjusių, bet savo atlygio negavusių gyventojų skundus. Pernai per tą patį laiką gauti 33 skundai.

Lietuvos Respublikos Darbo kodeksas numato, kad jei dėl darbdavio kaltės pavėluotai išmokamas darbo užmokestis, už kiekvieną uždelstą dieną skaičiuojami delspinigiai – 0,06 proc. nuo privalomos išmokėti sumos. Delspinigiai pradedami skaičiuoti po 7 dienų, kai išmokos turėjo būti sumokėtos.

Su atleistu darbuotoju darbdavys privalo atsiskaityti jo atleidimo dieną. Darbuotojui sutikus, atsiskaitymo terminas gali būti atidėtas.

Vyresnioji darbo inspektorė darbo teisei Asta Žvaliauskienė žmonėms patarė nedelsti ir pranešti Darbo inspekcijai apie pažeistas jų teises.

„Kreiptis konsultacijos galima žodžiu arba raštu. Žinoma, jeigu rašomas prašymas dėl pažeidimo, nereikėtų delsti, nes kuo greičiau, tuo efektyviau išnagrinėjama situacija. Be to, Viešojo administravimo įstatymas numato, jog prašymas nenagrinėjamas, jeigu nuo jame nurodytų pažeidimų iki prašymo padavimo yra praėję daugiau kaip vieneri metai”, – aiškino A.Žvaliauskienė.

Per patikrinimą nustačius pažeidimą, jis fiksuojamas nustatytos formos reikalavime, kuris įteikiamas darbdaviui.

Darbdaviai, anot inspektorės, reaguoja įvairiai. Vieni pyksta, kiti būna dėkingi. Tačiau kad ir kokios priežastys būtų, inspektorių reikalavimai ir nurodymai yra privalomi, o jų nevykdantys atsako įstatymų nustatyta tvarka.

Įstatymus pažeidinėjantiems darbdaviams gresia administracinės nuobaudos. Tačiau, pasak A.Džiugo, jeigu įmonė atsidūrė ties bankroto riba, baudos vargu ar padės.

„Neretai pasitaiko, kad su darbuotojais neatsiskaitęs darbdavys dingsta. Tada belieka kreiptis į teismą ir siekti susigrąžinti uždirbtus pinigus”, – patarė pašnekovas.

Jis stebėjosi, kad žmonės vis dar bijo apskųsti savivaliaujantį darbdavį. Baimės jau neturėtų būti, nes už durų nebelaukia eilė norinčių dirbti.

A.Džiugo teigimu, darbdaviai vis dažniau priima į darbą ir pensininkus. Darbo inspekcijos atstovas priminė, kad viešumas darbdavius sudrausmina geriausiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.